Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016
Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Ζωφριάς διοργανώνει
με τον Ν.Π.Αθλητισμού & Πολιτισμού «η Πάρνηθα»
την
την 8η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή για τα παιδιά
την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016 ώρα 7.00 μ.μ.
στην
αίθουσα του Συλλόγου μας
το πρόγραμμα περιλαμβάνει :
Κάλαντα από
τα παιδιά του Χορευτικού μας
Απονομή τιμητικής πλακέτας στους Μαραθωνοδρόμους της
γειτονιάς
Χοροί ρυθμικής από
τα παιδιά του Συλλόγου «Αριστονίκη»
Διασκέδαση με
Ανιματέρ (μουσικά Μπαλόνια)
Αη. Βασίλης με
δωράκια για τα παιδιά.
Θα προσφερθούν γλυκίσματα :
(χορηγοί Ζαχαροπλαστεία:
Στρατηγούλα Γούβη & Εμιλυ
Σας περιμένουμε!!! Είσοδος δωρεάν
Για το Δ.Σ.:
Η Πρόεδρος
Κωβαίου Ευαγγελία
Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016
Συνάντηση με το Θαναση Σχίζα
Στις 15 Δεκεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε
συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας
με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Αθανάσιο Σχίζα
Σκοπός της συνάντησης φυσικά, ήταν να συζητήσουμε και να επισημάνουμε τα προβλήματα της συνοικίας μας προκειμένου να επιλυθούν.
Η συζήτηση με τον αντιδήμαρχο ήταν εποικοδομητική και ουσιαστική και θα συνεχίσουμε την συνεργασία , έτσι ώστε να συμβάλλουμε και εμείς στην επίλυση των προβλημάτων.
Μας ενημέρωσε ότι η διαδικασία για την κατασκευή του 8ου Δημοτικού σχολείου είναι σε πλήρη εξέλιξη, ότι η μελέτη είναι στο τέλος της ολοκλήρωσή ς της και προσπαθούν να το εντάξουν σε πρόγραμμα χρηματοδότησης.
Επίσης μέσα στο 2017 θα γίνουν ασφαλτοστρώσεις σε κάποιους δρόμους, όπως επίσης αντιπλημμυρικά έργα.
Επίσης μας ενημέρωσε ότι πρόκειται να ανακατασκευαστούν οι παιδικές χαρές
με καινούργια όργανα και
Τα κτήρια που βρίσκονται στον προαστιακό πρόκειται να κατεδαφιστούν.
Επισημάναμε στον Αντιδήμαρχο για την αντικατάσταση και συμπλήρωση των πινακίδων ονοματοθεσίας των οδών, συμπλήρωση της σηματοδότησης των οδών, ανακατασκευή των πεζοδρομίων της Μεγ. Αλεξάνδρου, Οδοποιία στην Ζωφριά ΙΙ και ΙΙΙ, την φύτευση των οδών- την διάνοιξη της νησίδας στην Μεταμόρφωση Σωτήρος, την διαγράμμιση διαβάσεων επ΄της Μεγ. Αλεξάνδρου, την διάνοιξη της οδού Ηρακλέους κ.α. προβλήματα που αφορούν την βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων της Ζωφριάς.
Εκ μέρους του Δ.Σ. ευχαριστούμε τον Αντιδήμαρχο για την συνεργασία, η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συλλόγου μας .
Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016
Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016
Στις 11 Δεκεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε
η εκδρομή του Συλλόγου στον Ναό του Επικούριου Απόλλωνα και στην Ανδρίτσαινα.
Ήταν μια καταπληκτική εκδρομή , αφού είχαμε μία υπέροχη μέρα ,
ήμασταν μία θαυμάσια παρέα και πραγματοποιήσαμε αυτήν την Πολιτιστική εκδρομή
με συνοδεία ξεναγού καθ΄όλη την διάρκεια αυτής
Σας συνιστούμε, όταν πάτε στην Ανδρίτσαινα, μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε το θαυμάσιο Λαογραφικό Μουσείο.
οι ιδιοκτήτες και δωρητές στο Λαογραφικό Μουσείο
Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016
Συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο κ. Οικονομάκη Μιχάλη
Συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος
κ. Οικονομάκη Μιχάλη
με τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας για τα προβλήματα της Ζωφριάς.
8 Δεκεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία του Συλλόγου μας με τον Αντιδήμαρχο κ. Οικονομάκη, οπου συζητήθηκαν τα προβλήματα της συνοικίας μας. Ηταν μία εποικοδομητική συνεργασία, όπου επισημάναμε τα προβλήματα που αφορούσαν της αρμοδιότητες του Αντιδημάρχου, όπως καθαριότητα οδών- περισσότερους κάδους απορριμάτων -την διέλευση των ανοικτών απορριμματοφόρων και φορτηγών ,καθαριότητα των πεζοδρομίων - περισσότερο πράσινο- συντήρηση και φύτευση των πλατειών μας κ.α.. Ο Αντιδήμαρχος δεσμεύτηκε ότι μέσα στο 2017 , τα δίκαια αιτήματά μας θα επιλυθούν βήμα-βήμα και δήλωσε ότι θα είμαστε σε συνεργασία για ότι πρόβλημα προκύπτει προκειμένου να επιλύετε, ζητώντας την συνεργασίας μας.
Επίσης παρευρέθηκε και ο Διευθυντής τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης , κ. Ντάκουρης Βασίλης , οπου μας ενημέρωσε μαζί με τον Αντιδήμαρχο, για την ισχύουσα νομοθεσία για τα αδέσποτα και τις υποχρεώσεις των κατοίκων.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, δεσμεύτηκε οτι προσεχώς θα πραγματοποιήσει Ημερίδα για την ενημέρωση των κατοίκων για τα αδέσποτα.
Εκ μέρους του Δ.Σ., ευχαριστούμε τον Αντιδήμαρχο και τον κ. Ντάκουρη Βασίλη για την συνεργασία που είχαμε.
πηγή Φύλαρχος
«Σπάσε τη Σιωπή!» - Πρωτότυπη ενημερωτική Ημερίδα κατά της κακοποίησης των Γυναικών στη Ζωφριά …
… από το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Φυλής
Με αφορμή την 25η Νοεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των γυναικών ,το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Φυλής, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Ζωφριάς διοργάνωσε το απόγευμα της Δευτέρας 5 Δεκεμβρίου σε συνέχεια των δράσεων που ήδη έχει ξεκινήσει, μια άκρως ενδιαφέρουσα Ημερίδα ενημέρωσης, για το κοινωνικό φαινόμενο της Βίας κατά των Γυναικών.
Την Ημερίδα άνοιξε καλωσορίζοντας τον κόσμο, η φιλόξενη Πρόεδρος του Συλλόγου Ζωφριάς Ευαγγελία Κωβαίου, η οποία επεσήμανε πως ο Σύλλογος θα συνεχίσει να ανταποκρίνεται με τον ίδιο ζήλο σε κάθε κοινωνικό ζήτημα με επίκεντρο τον συνάνθρωπο, με τη διοργάνωση ανάλογων εκδηλώσεων και στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου.
Την Πρόεδρο και τα μέλη της Ζωφριάς για την ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα ευχαρίστησε με τη σειρά της και η πρώην Δήμαρχος Ζεφυρίου κι εντεταλμένη Σύμβουλος του Δήμου Φυλής για θέματα ισότητας των φύλων Φωτεινή Γιαννοπούλου.
Η κα Γιαννοπούλου κατά το σύντομο χαιρετισμό της επεσήμανε, πως φέτος, το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Φυλής, επέκτεινε τη δράση του στις συνοικίες της πόλης, προκειμένου να υπάρξει ευαισθητοποίηση αλλά και ενημέρωση για τις παροχές που μπορεί να προσφέρει σε γυναίκες που υφίστανται το κοινωνικό φαινόμενο της κακοποίησης είτε με ψυχολογική είτε με σωματική βία και να τις βοηθήσει να σπάσουν τη σιωπή τους.
Στη συνέχεια και μετά την προβολή ενός εξαιρετικού Video, της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, το λόγο πήρε η Κοινωνιολόγος του Συμβουλευτικού Κέντρου Ευαγγελία Πυρρώτη η οποία μίλησε τόσο για το φαινόμενο της βίας κατά των Γυναικών όσο και για τη δράση του Συμβουλευτικού Κέντρου του Δήμου Φυλής, αναφέροντας μεταξύ άλλων τα εξής:
« Όπως είδαμε και στο βίντεο της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών είναι μια δομή που δημιουργήθηκε για να στηρίξει τις γυναίκες θύματα βίας. Διοργανώνουμε συχνά δράσεις ενημέρωσης και εκδηλώσεις στον Δήμο για να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία για μια κοινωνική πληγή την ΒΙΑ που στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης έχει αυξηθεί σε όλες τις μορφές και εκφάνσεις.
Σύμφωνα με την έκθεση «Βία κατά των Γυναικών: Πανευρωπαική έρευνα» το 25% των Γυναικών στην Ελλάδα δηλ.1 στις 4 γυναίκες έχει υποστεί σωματική και/ή σεξουαλική βία από νυν ή τέως σύντροφο, ή από άλλο πρόσωπό από την ηλικία των 15 ετών και άνω. Συχνότερες μορφές σωματικής βίας σύμφωνα με την έρευνα αλλά συμβαδίζει και με τα αποτελέσματα του Σ.Κ οι γυναίκες θύματα βίας πιο συχνά λένε για σπρωξιές-σκουντήματα-χαστούκια-το βίαιο τράβηγμα και το τράβηγμα των μαλλιών.
Αυτό που φαίνεται από την έκθεση είναι μια εικόνα εκτεταμένης κακοποίησης η οποία επηρεάζει τις ζωές πολλών γυναικών ,αλλά συστηματικά δεν καταγγέλλεται στις αρχές.
1 στις 10 γυναίκες της Ε.Ε έχει υποστεί κάποια μορφή βίας
1 στις 20 γυναίκες έχει πέσει θύμα βιασμού
1στις 5 γυναίκες έχει υποστεί σωματική και/ή σεξουαλική βία από νυν ή τέως σύντροφο.
1 στις 10 γυναίκες δηλώνει ότι βίωσε κάποια μορφή σεξουαλικής βίας από ενήλικα πριν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας της.
Δυστυχώς όμως μόλις το 14% των γυναικών κατήγγειλε στην αστυνομία το πιο σοβαρό περιστατικό βίας από σύντροφο τους ενώ στις περιπτώσεις της σεξουαλικής παρενόχλησης τα ποσοστά μειώνονται και μόλις το 4% κατήγγειλαν το περιστατικό στην αστυνομία.
Όμως νομίζω ήρθε ή ώρα να ορίσουμε : Τι είναι η ΒΙΑ κατά των Γυναικών;
Βία κατά των Γυναικών είναι κάθε πράξη βίας που στηρίζεται στο φύλο και έχει ως αποτέλεσμα την σωματική, σεξουαλική ή ψυχολογική βλάβη ή πόνο για τις γυναίκες.
Ο όρος βία περιλαμβάνει :
-τη Βία μέσα στην οικογένεια (ενδοοικογενειακή βία )
- τη Βία μέσα στην κοινωνία (βιασμός, σεξουαλική κακοποίηση, σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία κ.α)
Ακούγοντας αυτά τα αποτελέσματα της έρευνας και αυτούς τους ορισμούς τρομάζουμε …
Λίγα λόγια για το Συμβουλευτικό Κέντρο….
ΒΙΑ ένα κοινωνικό φαινόμενο που δυστυχώς μας αφορά όλους. Στα 3 χρόνια λειτουργίας της δομής το Σ.Κ ,με την εποπτεία της Γ.Γ.Ι.Φ και την άμεση συνεργασία με τον Δήμο ,έχει εξυπηρετήσει συνολικά 160 περιστατικά ενώ έχει πληροφορήσει τηλεφωνικά και παραπέμψει και σε άλλες δομές του Δικτύου αρκετές γυναίκες θύματα βίας . Βάση των δημογραφικών χαρακτηριστικών των γυναικών που απευθύνονται στο Σ.Κ είναι γυναίκες όλων των εκπαιδευτικών επιπέδων από Δημοτικό μέχρι και πτυχίο Πανεπιστημίου ορισμένες. Αυτό οφείλεται και στην μεγάλη διαφορά των ηλικιών των γυναικών που έρχονται σε εμάς , συνήθως έγγαμες 30-50 ετών αλλά και από 60-70 ετών χήρες ή έγγαμες. Η μορφή βίας που καταγγέλλεται περισσότερο από τις γυναίκες που έρχονται στο Σ.Κ είναι η Ενδοοικογενειακή Βία κυρίως σωματική-σεξουαλική-ψυχολογική όλα σε εξίσου ισοδύναμα μεγέθη. Πολλές γυναίκες έρχονται στο Σ.Κ και ως σύμβουλος υποδοχής βλέπω πρώτη τον ΦΟΒΟ στα μάτια των γυναικών ,την ανάγκη να μιλήσουν αλλά δεν ξέρουν τι να πρωτοπούν ή το αντίθετο δεν αναγνωρίζουν σίγουρα αν βρίσκονται σε μια κακοποιητική σχέση ή όχι γιατί δεν ξέρουν τα χαρακτηριστικά της κακοποιητικής σχέσης ούτε ξέρουν αν και άλλα ζευγάρια μαλώνουν ή συμπεριφέρονται σαν και αυτούς.
Έρχονται σε εμάς μην γνωρίζοντας σίγουρα τι θέλουν από εμάς να τις βοηθήσουμε να μείνουν ή να φύγουν από την σχέση ή τον γάμο τους ή να τις ενδυναμώσουμε αρκετά ώστε να μάθουν να αντιδρούν και να αμύνονται στην λεκτική, ψυχολογική ή σωματική βία.
Τα χαρακτηριστικά λοιπόν μίας βίαιης σχέσης είναι ότι είναι μία σχέση όπου το ένα μέλος της σχέσης είναι κατά καιρούς βίαιο ( τιμωρητικό και επικριτικό) ενώ το άλλο έχει μόνο το ρόλο του υποδεέστερου. Το ένα μέλος της σχέσης -ο άντρας δηλαδή-επιδιώκει να έχει την κυριαρχία στην σχέση (να έχει τον πρώτο και τελικό λόγο σε σημαντικές αποφάσεις στην οικογένεια) και γι΄ αυτό Ασκεί Δύναμη χρησιμοποιεί την σωματική του δύναμη , υποτιμά και ελέγχει την γυναίκα, της προκαλεί βλάβη και πόνο. Ακόμη χαρακτηριστικό μιας βίαιης σχέσης είναι ο ΦΟΒΟΣ που νιώθουν τα θύματα. Όταν ο σύντροφος έχει απότομα και βίαια ξεσπάσματα θυμού, όταν της ασκεί βία και την απειλεί τότε και η γυναίκα αισθάνεται την ανάγκη να ελεγξει και να τροποποιήσει την συμπεριφορά της προκειμένου να αποφύγει ένα νέο ενδεχόμενο ξέσπασμα οργής του συντρόφου της. Η γυναίκα προσπαθεί να αποφύγει τη διαφωνία και δεν εκφράζει τις δικές της επιθυμίες και ανάγκες.
Γίνεται λοιπόν ένα άβουλο ον; ΟΧΙ όπως είπαμε κάποιες από αυτές βρίσκουν την δύναμη , ή αναγνωρίζουν τη βία ή καταλαβαίνουν ότι δεν πάει άλλο δεν μπορούν να ανεχτούν άλλο αυτήν την κατάσταση και έρχονται σε εμάς απογοητευμένες αλλά και αποφασισμένες να αλλάξουν κάτι προς όφελος τους και των παιδιών τους αν έχουν. Έρχονται σε εμάς για υποστήριξη ,για συμβουλευτική κοινωνική από την Κοινωνική Λειτουργού του Συμβουλευτικού Κέντρου κα Μηλιώνη Πηνελόπη και ψυχολογική συμβουλευτική από την ψυχολόγο, κα Βίκη Βεοπούλου»
Το λόγο πήρε στη συνέχεια η Ψυχολόγος του Συμβουλευτικού Κέντρου κα Βίκη Βεοπούλου η οποία μέσα από ερωτήματα - παραδείγματα κι ένα γόνιμο διάλογο με το κοινό, μίλησε για καθημερινές περιπτώσεις άσκησης ψυχολογικής και σωματικής βίας αλλά και τρόπους για την αντιμετώπιση του κοινωνικού φαινομένου που λόγω και της οικονομικής κρίσης έχει αυξηθεί.
Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα υπήρξε και η ομιλία του μέλους της Ομάδας Αυτοάμυνας κας Άντας Τσαρέα η οποία μίλησε για την ιστορία της συγκεκριμένης ομάδας αλλά και για πρακτικές αυτοάμυνας σε περιπτώσεις που μια γυναίκα βρίσκεται σε κίνδυνο.
Ακολουθούν χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την ομιλία της.
«Η Γυναικεία Ομάδα Αυτοάμυνας άρχισε να λειτουργεί από το 1988, μέσα από τις ομάδες αυτογνωσίας που υπήρχαν στο Βιβλιοπωλείο των Γυναικών, και συνεχίζει έως σήμερα.
Αφορμή για τη δημιουργία της ομάδας ήταν οι συνθήκες που επικρατούσαν τότε αλλά και σήμερα, οι πολλαπλές καταγγελίες στη δεκαετία του '80 - '90 για βιασμούς γυναικών και οι ομαδικοί βιασμοί σε Φιλοπάππου, Λυκαβηττό, Βάρκιζα. Επίσης τότε είχαμε και τους βιασμούς γυναικών από Μπέσκο και Παπαχρόνη.
Οι βιαστές στα δικαστήρια, εκτός ολίγον εξαιρέσεων, δεν καταδικάζονταν ή οι ποινές ήταν πολύ ελαφρές.
Αποφασίσαμε λοιπόν να αντιδράσουμε δυναμικά, μαθαίνοντας πολεμικές τέχνες με απώτερο σκοπό να μπορούμε να αντιδρούμε σε οποιαδήποτε μορφή βίας, ώστε να πάψουμε να είμαστε τα παθητικά θύματα της βίας και ο εύκολος στόχος της. Περιττό να σας πω ότι δεχτήκαμε επίθεση όχι μόνο από δεξιά-ακροδεξιά στοιχεία που συνεχίζουν έως σήμερα, αλλά και από αριστερές-ακροαριστερές ομάδες.
Χαρακτηριζόμασταν έως τρελές, αντρογυναίκες, καμικάζι και άλλα.
Η Γυναικεία Ομάδα Αυτοάμυνας διδάσκει τεχνικές αυτοάμυνας -κούνφου- προσαρμοσμένες στη γυναικεία φεμινιστική πρακτική εμψύχωσης και ενδυνάμωσης των γυναικών, σε οποιαδήποτε μορφή βίας. Σκοπός μας είναι να δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην πρόληψη της βίας μέσω της αυτοπροστασίας των γυναικών και της αντιμετώπισης του κινδύνου αν και όταν εκδηλωθεί.
Επίσης γίνεται λεκτική αυτοάμυνα, μέσα από το δραματικό και θεατρικό παιχνίδι, τεχνική που μας δίδαξαν οι φεμινίστριες της Γερμανίας και ονομάζεται VEDO, προκειμένου οι γυναίκες να μπορούν να αντιμετωπίσουν τη βία χωρίς βία, μέσα από τον λόγο, τη στάση του σώματος και το βλέμμα.
Θεωρούμε ότι οι γυναίκες έχουν δικαίωμα:
* Να του φέρονται με σεβασμό.
* Να μπορούν να εκφράζουν τα συναισθήματα και τις απόψεις τους.
* Να μπορούν μόνες τους να καθορίζουν τις προτεραιότητές τους και να διεκδικούν τα πιστεύω και τα όνειρά τους.
* Να λένε όχι χωρίς ενοχές.
* Να κάνουν λάθη όπως όλοι οι άνθρωποι.
* Να προασπίζουν τα δικαιώματά τους.
Αν τα παραπάνω σας φαίνονται αυτονόητα, σας γνωρίζουμε ότι στα 25 χρόνια που λειτουργεί η ομάδα και μετά από εκατοντάδες γυναίκες όλων των κοινωνικών στρωμάτων που έχουν πάρει μέρος σε αυτή δεν είναι δεδομένα για μεγάλο αριθμό γυναικών τα παραπάνω.
Οι νόμοι, οι θεσμοί και οι διακηρύξεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν αρκούν για να αλλάξουν μια βαθιά ριζωμένη πατριαρχική νοοτροπία. Διαπιστώσαμε ότι το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας έχει αυξηθεί, ιδίως μετά την οικονομική κρίση, και έχει μεταφερθεί και σε μικρότερες ηλικίες, σε διαπροσωπικές σχέσεις μεταξύ των εφήβων, απόρροια της βίας που βιώνουν μέσα στην οικογένεια αλλά και από στερεότυπα σχετικά με τα φύλα.
Όταν δε αυτές οι γυναίκες είναι οικονομικά εξαρτώμενες από τον άντρα τους, μετανάστριες, γυναίκες με κάποια μορφή αναπηρίας, ομοφυλόφιλες/οι, τότε είναι ακόμη πιο δύσκολο να καταγγείλουν τη βία και να απεγκλωβιστούν από ένα βίαιο σύντροφο/σα.
Η κακοποίηση και η κάθε μορφή βίας εκδηλώνεται σε κάθε κοινωνικό στρώμα και δεν είναι προσωπικό πρόβλημα της γυναίκας, αλλά κοινωνικό πρόβλημα της κοινωνίας που το θρέφει και το υποθάλπει.
Η αντιμετώπιση που υπάρχει από την αστυνομία και τα δικαστήρια σε καταγγελίες βιασμών, σεξουαλική παρενόχληση, σωματεμπόριο γυναικών και ενδοοικογενειακής βίας εκτός λίγων εξαιρέσεων δεν έχει αλλάξει από τη δεκαετία του '80 έως σήμερα, γεγονός που το διαπιστώνουμε ιδίοις όμμασι όταν πάμε για συμπαράσταση σε θύματα βίας, όταν κατ' εξακολούθηση δεν εφαρμόζουν το Ν.3500/2006 σχετικά με την ενδοοικογενειακή βία.
Επίσης, τα ΜΜΕ έχουν μεγάλο μέρος της ευθύνης, όταν, μέσα από τις ειδήσεις, σίριαλ, διαφημίσεις, έντυπα, κατ' επανάληψη εξευτελίζουν τις γυναίκες και προωθούν ένα μοντέλο γυναικών που πρέπει να είναι ή νοικοκυρές ή σεξουαλικά αντικείμενα.
Τα τελευταία χρόνια, λόγω της αύξησης της βίας, έρχονται γυναίκες που φέρνουν και τις κόρες τους προκειμένου να μάθουν τις τεχνικές αυτοάμυνας για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας αλλά και να μάθουν να προασπίζουν τα δικαιώματά τους.
Επίσης, η ΓΓΙ έχει φτιάξει σε πολλά αστικά κέντρα ξενώνες και συμβουλευτικές υπηρεσίες για τις γυναίκες θύματα βίας.
Θεωρούμε, όμως, ότι η μόνη λύση είναι η πρόληψη και η πάλη για τη μεταδόμηση του συστήματος σε μια ανθρώπινη κοινωνία, όπου όλες οι ευπαθείς ομάδες, γυναίκες, μετανάστριες, ομοφυλόφιλες/οι, άτομα με αναπηρία, θα έχουν τα δικαιώματα και τη θέση που τους αξίζουν.
Η ομάδα έχει πέντε τμήματα, ένα τμήμα που είναι άνθρωποι με αναπηρία, ένα μεικτό τμήμα και τρία τμήματα μόνο γυναικών. Η διδασκαλία των πολεμικών τεχνών είναι εθελοντική.
Επίσης γίνονται ομιλίες και διαλέξεις σχετικά με την ισότητα των φύλων. Διοργανώνει και συμμετέχει σε ποικίλες δράσεις και εκδηλώσεις, είτε μόνη της είτε ως ενεργό μέλος του Δικτύου για την Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών, του Φεμινιστικού Φόρουμ, του Εθνικού Παρατηρητηρίου για την Βία κατά των Γυναικών, του Ευρωπαϊκό Φόρουμ Δασκαλισσών Αυτοάμυνας με έδρα το Λονδίνο, και επίσης η Άντα Τσαρέα, δασκάλα της ομάδας, έχει αναγνωριστεί στην Ευρωπαϊκή Χάρτα για τη φεμινιστική δράση της για τη βία κατά των γυναικών.»
Η εκδήλωση έκλεισε με το θερμό χειροκρότημα του κοινού προς τις ομιλήτριες καθώς και με τις απαντήσεις τους, στα επιμέρους ερωτήματα που τους τέθηκαν.
Την ενημερωτική Ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους ο συνδιοργανωτής Πρόεδρος του Αθλητικού και Πολιτιστικού Οργανισμού η «ΠΑΡΝΗΘΑ» Γιώργος Μαυροειδής και ο Αντιδήμαρχος Θανάσης Σχίζας η οποίοι συνεχάρησαν για την πρωτοβουλία τους την Ευαγγελία Κωβαίου , τη Φωτεινή Γιαννοπούλου και τις τρεις ομιλήτριες.
Η επόμενη εκδήλωση του Συμβουλευτικού Κέντρου είναι η Έκθεση Γυναικείων δημιουργιών του Εικαστικού Τμήματος Γυναικών στο Ζεφύρι και η Παρουσίαση της Θεατρικής Ομάδας Ζεφυρίου (ΘΟΖ), στο Πνευματικό Κέντρο Ζεφυρίου στις Δεκεμβρίου, υπό την Αιγίδα και την ολόπλευρη στήριξη του Αθλητικού και Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Φυλής, η «ΠΑΡΝΗΘΑ»
Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από την Ημερίδα
Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να απευθύνονται στο Συμβουλευτικό Κέντρο :
Ι.Καμπόλη 23, Άνω Λιόσια (Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 7πμ-4μμ)
Τηλ.: 210-2483360/ Fax: 210-2483
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)