ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

4η Εκδήλωση "βραδιά αφιερωμενη στα παιδιά μας"












5 IOYNIOY 2011

Aγαπητοί γείτονες , Φίλες και φίλοι
Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας, ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη σημερινή σας παρουσία στην εκδήλωσή μας.

Ο Σύλλογος σε συνεργασία με το Αθλητικό & Πολιτιστικό Κέντρο «Η ΠΑΡΝΗΘΑ», πραγματοποιούν απόψε την 4η εκδήλωση «βραδιά αφιερωμένη στα παιδιά μας».

Η εκδήλωση αυτή είναι από τις πιο αγαπημένες μας για δύο λόγους.
Πρώτον γιατί είναι αφιερωμένη στα παιδιά μας και δεύτερον, μας δίνετε η δυνατότητα να βρισκόμαστε σ΄αυτόν εδώ τον χώρο, που έστω κι αν τον έχουν εγκαταλείψει οι προηγούμενες Διοικήσεις του Δήμου ή έχει υποστεί καταστροφές κατά κόρον από κάποιους , δεν παύει να έχει την μαγεία του και οι κάτοικοι της Ζωφριάς τον αγαπούν και ονειρεύονται πότε  θα λειτουργήσει και θα ζωντανέψει όπως παλιά.
Ελπίζουμε η νέα Διοίκηση του Δήμου που παρευρίσκεται απόψε εδώ , να  δεσμευτεί όπως μας έχουν δηλώσει και εμάς , να αποκαταστήσουν τις ζημιές  να λειτουργήσει και να μην βλέπουμε πλέον αυτή την καταστροφή που μας θλίβει όλους..
Ο Σύλλογος συνεχίζει τις Πολιτιστικές και εξωραϊστικές δραστηριότητες τους με την ίδια δύναμη – ενδιαφέρον και αγάπη, προκειμένου να προσφέρει στην περιοχή μας ότι καλύτερο  μπορεί.

Θα μου επιτρέψετε όμως  να σας ενημερώσω, ζητώντας συγνώμη από τα παιδιά, για κάτι σημαντικό που σχεδιάζει η πολιτεία για την περιοχή μας.

Είναι η εγκατάσταση δύο επί πλέον  εργοστασίων στην χωματερή για την επεξεργασία – ΚΑΥΣΗ  σύμμεικτων σκουπιδιών , που σημαίνει ότι πλέον, το 85% των απορριμμάτων της Αττικής  θα έρχονται μόνιμα εδώ θα υποστούμε επί πλέον  ρύπανση  και για την υγεία και το περιβάλλον.

Ο  Σύλλογος έχει συνεργασία με  30  Συλλόγους και Φορείς του Δήμου Φυλής, και απαιτούμε από την πολιτεία, να κλείσει η χωματερή και να μην γίνει καμία νέα εγκατάσταση  σ΄αυτήν.

Στις 2 ΙΟΥΝΊΟΥ στο Περιφερειακό Συμβούλιο που παρευρεθήκαμε , τους καταθέσαμε Ψήφισμα και τους ενημερώσαμε τι βιώνουμε όλα αυτά τα χρόνια , δηλαδή  τους είπαμε ότι: Έχουμε μισό αιώνα ανεξέλεγκτης χωματερής , εργοστάσιο Δέη , εργοστάσια ανακύκλωσης , ρυπογόνες βιομηχανίες , τοξικά και νοσοκομειακά απόβλητα , αναμεταδότες και κεραίες κινητής τηλεφωνίας , μολυσμένο αέρα και γη.
Επίσης έχουμε παραβατικότητα , εγκληματικότητα, και όλες τις μορφές καρκίνου, αλλεργιών και αναπνευστικών προβλημάτων στα υψηλότερα επίπεδα σε όλη την Ελλάδα.
Δεν έχουμε καθαρό αέρα , δρόμους και υποδομές εξαιτίας των εκατοντάδων φορτηγών και απορριμματοφόρων που διασχίζουν όλες τις ώρες τον Δήμο μας, δεν έχουμε  πράσινο μετά και τις τελευταίες πυρκαγιές, δεν έχουμε αστυνόμευση με λίγα λόγια  δεν έχουμε ζωή.
Κύριοι δεν ζητάμε, αλλά απαιτούμε τα παρακάτω τα οποία αναφέρονται στο ψήφισμα που σας παραδίδουμε.
Εδώ και τώρα αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού όσον αφορά την περιοχή μας, καμία νέα εγκατάσταση στον Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής και στην ευρύτερη περιοχή, άμεσο και οριστικό κλείσιμο της χωματερής και ένταξη της ευρύτερης περιοχής σε ειδικό πρόγραμμα απορρύπανσης και περιβαλλοντικής αποκατάστασης.

Αγαπητοί κάτοικοι, εάν θέλετε να φύγει η χωματερή, να ζήσουμε επιτέλους  χωρίς σκουπίδια – απορριμματοφόρα – μπάζα  , για καλύτερη ποιότητα ζωής , θα πρέπει να αγωνιστούμε δυναμικά και όλοι μαζί.
Ουσιαστικός τομέας όμως είναι και ο πολιτισμός και ο σύλλογός μας δεν θα μπορούσε να μην δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία σε μια εποχή που βομβαρδιζόμαστε όλοι μας και ιδιαίτερα τα παιδιά μας από κακόγουστη και επικίνδυνη εκδοχή στη διασκέδαση, μια εποχή που κινδυνεύουμε να χάσουμε το πνεύμα για χάρη της ύλης, τα ήθη και έθιμά μας, τη ταυτότητά μας .
Τα παιδιά μας είναι το μέλλον και πρέπει να τα προτρέψουμε να συνεχίσουν να δημιουργούν, να αισθάνονται, να επιλέγουν, να μην συμβιβάζονται, να μην ανέχονται ότι υποβαθμίζει τη ζωή τους, το μυαλό τους, τη προσωπικότητά τους.
 Γι αυτό πρέπει να είμαστε δίπλα τους σε κάθε προσπάθειά τους
Εμείς πάντως θα είμαστε παρόντες , θα είμαστε πρωτοπόροι στη προώθηση κάθε ιδέας, κάθε δημιουργίας, κάθε εκδήλωσης που θα προάγει τη ποιότητα στη ζωή μας. Θα είμαστε πάντα δίπλα στα παιδιά μας- γιατί αυτά είναι η ελπίδα και το μέλλον μας.

Στα πλαίσια τις καλύτερης ποιότητας ζωής στην Ζωφριά μας, ο Σύλλογος με ενωτική πάντα  διάθεση, συνεργάζεται με όλους τους φορείς αυτής της περιοχής , τόσο στα Πολιτιστικά όσο και στα εξωραϊστικά. Είναι πάντα ανοικτός για κάθε συνεργασία για το καλό αυτού του τόπου, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του καθενός που του αναλογούν. Αυτό το έχουμε πετύχει και αυτή την στιγμή συνεργαζόμαστε για το κλείσιμο της χωματερής, με τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 3ου Δημ. Σχολείου με πρόεδρο την κ. Γαβρά Τζένη ο οποίος έχει   στόχο την κατασκευή ΤΟΥ 8ΟΥ Δημ.Σχολείου,  τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 4ου Γυμνάσιου με πρόεδρο τον κ. Χατζητρακόσια Νίκο , ο οποίος είναι και πρόεδρος της ΄Ενωσης Σχολείων της Κοινοτ. ΄Ανω Λιοσίων, τον σκακιστικό όμιλο Τ.Σιαπέρα με πρόεδρο τον Νίκο Πεντίδη, τον Σύλλογο της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου της Ζωφριάς με πρόεδρο τον κ. Καννελόπουλο Ηλία, ο οποίος εκπροσωπείται απόψε από την γραμματέα κ. Τομάρα Γεωργία. Εδώ πρέπει να αναφερθούμε  στον Αθλητικό ΄Ομιλο, ο οποίος έχει 30 ποδοσφαιριστές στην αντρική ομάδα και 70 εφήβους και παιδιά της Ακαδημίας. Τα τελευταία χρόνια έχουν πάρει το πρωτάθλημα στα παιδιά της ακαδημίας. Σε λίγες μέρες δε, θα παίξουν για τον τελικό και πιστεύουμε πως θα είναι πάλι οι πρωταθλητές στο Α΄Τοπικό. Στους ευχόμαστε να είναι πάλι πρωταθλητές.

Η αποψινή εκδήλωση , έχει πρωταγωνιστές τα παιδιά, παρουσιάζοντας ποικίλες μορφές δημιουργίας, όπως ΣΚΑΚΙ – ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ-ΧΟΡΟΘΕΑΤΡΟ.
Τελειώνοντας,
Θέλω να ευχαριστήσω καταρχάς τους μεγάλους συντελεστές της αποψινής βραδιάς,
1.    τους μικρούς μας φίλους που συμμετείχαν στο σκάκι.
Στον Σύλλογός μας , εδώ και  ένα χρόνο εκπαιδεύονται παιδιά της Ζωφριάς και όχι μόνο ,στο σκάκι, από τον προπονητή κ. Αγραπίδη Θοδωρή, ό οποίος είναι μέλος του Σκακιστικού ομίλου ΣΙΑΠΕΡΑ., Θέλω να τους χειροκροτήσουμε για την προσπάθεια αυτή.
Πρέπει να γνωρίζετε ότι στο διάστημα ενός χρόνου, έχουμε ήδη διακρίσεις στην συμμετοχή των παιδιών σε επίσημους αγώνες.
Μπορείτε και σήμερα να γράψετε τα παιδιά σας στο σκάκι. 

2.   τους μικρούς μας φίλους που συμμετείχαν στην επίδειξη ΤΑΕ- ΚΒΟ ΝΤΟ  του συλλόγου Πρωταθλητών «Η ΦΛΟΓΑ» ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΉ τους Κ. Σταύρο Καταπόδη, ο οποίος με μεγάλη προθυμία συμμετείχε στην εκδήλωση μας  και τον ευχαριστούμε επίσης για τα καπελάκια.
3.    την κ. Βίνα Ασίκη και το χορογράφο κ.Ορέστη Δημητρίου, δυο ανθρώπους που έχουν προσφέρει στη πόλη μας χρόνια τώρα και συνεχίζουν να προσφέρουν με το ίδιο πάθος και αγάπη, με το χοροθέατρο ΑΜΥΝΑ και φυσικά τα παιδιά του χοροθεάτρου και τους γονείς τους για την απέραντη υπομονή και χρόνο που διαθέτουν.
4.    τον Πρόεδρο του Αθλητικού & Πολιτιστικού Οργανισμού « η ΠΑΡΝΗΘΑ» ΤΟΝ Κ. Σκαμαντζούρα  για την ουσιαστική συνεργασία που είχαμε  και τους συνεργάτες του.
5.    ευχαριστώ θερμά και όλους όσους βοήθησαν για τη παρουσίαση της σημερινής εκδήλωσης  και τέλος
6.    Ευχαριστώ τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας, τον κ. Χαλκιώτη, την κ. Πύλου ΄Ολγα, τον κ. Ζαχουλίτη, τον κ.Πουλόπουλο , τον κ. Λυμπερόπουλο και τον κ. Αγραπίδη που ‘ολοι μαζί δουλέψαμε γι΄αυτήν την βραδιά, όπως για όλες τις δραστηριότητες του Συλλόγου μας συναποφασίζοντας. ,
7.    ευχαριστούμε θερμά και το Δήμαρχο της πόλης μας κ. Μπουραίμη  για τη συμπαράστασή του . Σήμερα εκπροσωπείτε από τον κ. Σκαμαντούρα και τον καλώ   κοντά μας     για ένα σύντομο χαιρετισμό και ενδεχομένως για μια συγκεκριμένη τοποθέτηση πάνω στα προβλήματα της περιοχής μας και του Δήμου μας γενικότερα και κυρίως τι θα γίνει επιτέλους με αυτό εδώ το κτίριο , που είναι εγκατελειμένο εδώ και πολλά χρόνια , χωρίς να συγκινεί τε κανείς να το φτιάξει .
8.    Πριν κλείσω, σας κλείνουμε ραντεβού, στις 17 ΙΟΥΝΙΟΥ ημέρα Παρασκευή το βράδυ, έδω στο θεατράκι, στην 1η Μουσική βραδιά του Συλλόγου υπό την αιγίδα του Αθλητικού & Πολιτιστικού Κέντρου «η παρνηθα».
Θα έχουμε κοντά  μας ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ  το συγκρότημα ΤΡΙΤΗ ΕΠΟΧΗ  με τραγούδια POPROCK & έντεχνης μουσικής. Η βραδιά θα είναι αφιερωμένη στο βορεινό και στην νεολαία μας. Να είμαστε όλοι εδώ. Ευχαριστώ – καλή διασκέδαση