ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙς ΕΚΛΟΓΕΣ


 Στις 29 Ιανουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκε
 η ετήσια κοπή Βασιλόπιτας  

Ο Σύλλογος Ζωφριάς, για άλλη μία φορά έκοψε την πίτα του με τα μέλη του, αφού παράλληλα πραγματοποιήθηκε η 
11 Γενική Συνέλευση .

Η πίτα είχε τέσσερα φλουριά, όπου οι τυχεροί κέρδισαν από μία μονοήμερη εκδρομή από το πρόγραμμα του Συλλόγου μας ή από το πρόγραμμα του τουριστικού γραφείου Μαυρογιάννης travel. Από ένα κομμάτι έκοψαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου , το οποίο το αφιέρωσαν 
'οπου επιθυμούσαν. 
Η πρόεδρος κ. Κωβαίου Ευαγγελία, το κομμάτι το αφιέρωσε στο μεγάλο χορευτικό, επειδή ήταν η χρονιά που κατέπληξαν με τις παρουσιάσεις του καθώς και στην εξαιρετική χοροδιδάσκαλο κ. Αργυρώ Σπηλιοπούλου .

Στην συνέχεια έγινε Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός για το έτος 2016   από  την πρόεδρο και τον Ταμία. Επίσης η πρόεδρος της Εξελεγκτικής επιτροπής κ. Ειρήνη Στασινοπούλου διάβασε το πρακτικό της Εξελεγκτικής Επιτροπής, το οποίο συντάχθηκε μετά από έλεγχο του βιβλίου εσόδων και εξόδων του Συλλόγου.
΄Ετσι απαλλάχθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο και ορίστηκε εφορευτική επιτροπή για την διεξαγωγή αρχαιρεσιών.

Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης  ψηφίστηκε ομόφωνα από το σώμα ο κ. Κώστας Ρήγας και Γραμματέας η κ. Κατερίνα Δέδε. 

Εφορευτική επιτροπή εξελέγη ομόφωνα η κ. Μίνα Ευσταθίου, η κ. Μαρία Κύτρου και η κ. Ντάβαρη Αναστασία. 
     η πίτα του Συλλόγου μας, την οποία δημιούργησε η κ. Ελένη Μισαηλίδου και την ευχαριστούμε.








 κάτω. Ο Αντιπρόεδρος κ. Χρυσανθόπουλος Αναστάσιος , ο οποίος το κομμάτι του το αφιέρωσε στα παρευρισκόμενα μέλη του Συλλόγου.


  κάτω: ο Γραμματέας του Συλλόγου κ. Πουλόπουλος Παναγιώτης, αφιέρωσε το κομμάτι του , η πατρίδα μας να ξεπεράσει την οικονομική κρίση , για να ζήσουμε όλοι καλύτερα.

ο ταμίας του Συλλόγου μας και πρόεδρος του Σ.Ο. Τριαντάφυλλου Σιαπέρα, το κομμάτι του το αφιέρωσε στα παιδιά του Σκάκι της Ζωφριάς.


  Η σούπερ γιαγιά κ. Λέλα Κασνέστη, αφιέρωσε το κομμάτι της στις μαμάδες και στις γιαγιάδες της Ζωφριάς

 η κ. Δρούκα Κων/να αφιέρωσε το κομμάτι της σε όλους όσους στηρίζουν τον Σύλλογό μας.

     η κ. Δέτση Μαρία αφιέρωσε το κομμάτι της στο χορευτικό του Συλλόγου μας
    κάτω ο κ. Λυμπερόπουλος Κώστας.




κάτω: η πρέδρος της Εξελεγκτικής Επιτροπής η Ειρήνη Στασινοπούλου . Τα άλλα μέλη της Εξελεγκτικής είναιο κ. Κυριακού Κυριάκος και η κ. Αναστασία Πετροπούλου.



    κάτω: πρόεδρος της Γεν. Συνέλευσης κ. Κώστας Ρήγας.

Η Πρόεδρος κ. Κωβαίου Ευαγγελία , στον Διοικητικό Απολογισμό, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την συμμετοχή τους στην 11η Γεν. Συνέλευση και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την άψογη συνεργασία που είχαν στην διετία που πέρασε, μεταξύ άλλων είπε:

"Είμαστε υπερήφανοι για τον Σύλλογό μας γιατί λειτουργεί  ανιδιοτελώς. Όπου εκπροσωπούμε τον Σύλλογός μας, εισπράττουμε την εκτίμηση και τον σεβασμό. Ο Σύλλογός μας , αγαπητά μέλη διανύει πλέον τα 11 χρόνια λειτουργίας του.
Με  την Δημοτική αρχή του Δήμου μας , έχουμε συνεργασία , επισημαίνουμε εγγράφως και μέσω διαδικτύου τα μεγάλα προβλήματα της περιοχής μας, χωρίς αυτά να επιλύονται πάντα,  για  τα οποία θα αναφερθώ πάρα κάτω.
΄Εχουμε αποδείξει εδώ και 10 χρόνια, ότι προσφέρουμε ανιδιοτελώς, ότι καλύτερο μπορούμε στους κατοίκους της Ζωφριάς  σε επίπεδο Πολιτιστικό- Εξωραϊστικό και δράσεων Αλληλεγγύης, χωρίς δόλο, χωρίς συμφέρον , χωρίς να υπηρετούμε συμφέροντα άλλων, χωρίς αλαζονεία .
 Είμαστε παρόντες, σχεδόν σε όλες τις εξελίξεις που αφορούν τον Δήμο μας και παρεμβαίνουμε όπου χρειάζεται. Συνεργαζόμαστε με τους  Συλλόγους  του Δήμου μας για κοινές δράσεις..
Είναι ο Σύλλογος της Δημιουργίας και της Ανάπτυξης. Είναι ο Σύλλογος που υπηρετεί την Παράδοση της χώρας μας και τον Πολιτισμό της. Είναι ο Σύλλογος που έχει ανοιχτές πόρτες σ΄όλους τους κατοίκους της Ζωφριάς , είναι ο Σύλλογος που πιστεύει και επιδιώκει την ενότητα μεταξύ των πολιτών και φορέων. Προσφέρει ψυχαγωγία – γνώσει- ενημέρωση-, προσπαθεί κάθε φορά να δημιουργήσει κάτι καινούργιο, ακούραστα και με πολύ αγάπη. 
Τώρα θα σας κάνω γρήγορα έναν  Απολογισμό Δραστηριοτήτων  του Συλλόγου για το έτος 2016 .
Κατ΄ αρχήν για τα Πολιτιστικά:
Πραγματοποίησαμε, την 9η βραδια αφιερωμένη στα παιδιά μας, την Φθινοπωρινή ψυχαγωγική εκδήλωση  για τα παιδιά μας στο βορεινό,  την 9η Συνεστίαση, το 8ο Φθινοπωρινό κάλεσμα , την 8η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, την Τσικνοπέμτη- την 6η Αποκριάτικη Γιορτή για μικρούς και μεγάλους, συμμετοχή στο καρναβάλι του Δήμου μας, 5 εκδρομές, Την Ημέρα για την Γυναίκα , Ημερίδες με θέματα που αφορούσαν την υγεία μας και κοινωνικά θέματα ,  τον 5ο Ποδηλατικό γύρο και  την 5η Αιμοδοσία     , με την συνεργασία των Συλλόγων γονέων και κηδεμόνων του  3ου Δημ.Σχολείου , του 4ου Γυμνασίου , του Σ.Ο. Τριαντάφυλλου Σιαπέρα και του Αθλητικού Οργανισμού της Ζωφριάς με μεγάλη επιτυχία . 5 πεζοπορίες, Σεμινάρια για πρώτες βοήθειες,
Η Ζωφριά ‘εχει πλέον τράπεζα αίματος για τις ανάγκες των συνανθρώπων μας. Ειμαστε πολύ ευχαριστημένοι γι΄αυτή την δράση, διότι μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τους συνανθρώπους μας , όταν χρειάζονται αίμα και φυσικά σε συνεργασία με τους αιμοδότες που τους ανήκει το αίμα που δίνουν.
Ο 5ος Ποδηλατικός γύρος με σύνθημα : «ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ» πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ως προς την οργάνωση και την  συμμετοχή ποδηλατών που ήταν 150. Πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτ. Αττικής , η οποία προσέφερε μπλουζάκια στους ποδηλάτες για να μεταφέρουν το μήνυμα της Ανακύκλωσης στην πηγή. Δόθηκαν δώρα , όπως ποδήλατα και άλλα .
Στην 8η Χριστουγεννιάτικη γιορτή τιμήσαμε για άλλη μία φορά τους μαραθωνοδρόμους που τερμάτισαν   και ήταν ο Σπύρος Χρυσικόπουλος, ο Βασίλης Τόλης, και ο Καρπουζάς Βασίλης . Σ΄αυτήν την εκδήλωση ανακοινώσαμε κάτι πολύ σπουδαίο για την συνοικίας μας για τον Δήμο μας , για τον Σύλλογό μας για την οικογένειά του φυσικά και   για τον ίδιο τον αθλητή.    Αφορά ένα εγχείρημα, το οποίο όποιος το ακούει μένει έκθαμβος. Πρόκειται για τον αθλητή μας, τον αθλητή της γειτονιά μας τον Σπύρο τον Χρυσικόπουλο, ο οποίος αποφάσισε να κάνει στον διάπλου Ρόδος – Καστελόριζο κολυμπώντας. Είναι μία απόσταση, 122 χιλιομέτρων και προσδοκά να το διανύσει εντός 40 ωρών, κολυμπώντας νύχτα μέρα.
Είναι ένα εγχείρημα για φιλανθρωπικό σκοπό, αφού μέρος των εσόδων από χορηγίες θα βοηθήσουν το Καστελόριζο για κάποιες ανάγκες που έχει και επι πλέον θέλει ο Σπύρος να αποδείξει ότι το Καστελόριζο που είναι το πιο απομακρυσμένο νησί της Ελλάδας, δεν είναι ξεχασμένο και είναι τόσο κοντά μας που μπορείς να πας κολυμπώντας. Ο Σπύρος ζήτησε από τον Σύλλογό μας να είναι αρωγός σ΄αυτή την προσπάθειά του. Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να στηρίξη το παιδί της γειτονιάς μας, το παιδί του Διονύση Χρυσικόπουλου και της Ειρήνης Στασινοπούλου, οι οποίοι όπως όλοι μας γνωρίζουμε είναι κοντά στο παιδία τους και θα είναι συμπαραστάτες και σ΄αυτό το εγχείρημα του παιδιού τους , όσο δύσκολο και αν είναι , αφου το θέλει ο ίδιος. Ζητώ από όλους εσας να επικυρώσετε την απόφαση του Δ.Σ. και να συμπαρασταθούμε όλοι μαζί στον αθλητή μας………
Το εγχείρημα θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του Σεπτεμβρίου του 2018. Ο Σπύρος έχει ξεκινήσει ήδη την προπόνηση. Στην εκδήλωση ο κ. Μαυροειδής Γιώργος , πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού & αθλητισμού η ¨Πάρνηθα» , μας ενημέρωσε ότι ο Δήμαρχος και ο Δήμος μας θα στηρίξουν εξ ολοκλήρου την προσπάθεια αυτή του Σπύρου, μετά από αίτημα του Συλλόγου μας. Είμαστε υπερήφανοι για την συνοικία μας, που έχει τέτοια αξιόλογα παιδιά και ο Σύλλογός μας θα έχει πάντα ανοιχτή την αγκαλιά του για όλους τους κατοίκους της που ξεχωρίζουν .
Η κορυφαία εκδήλωση για το 2016 ήταν η εκδήλωση για τα 10 χρόνια του Συλλόγου , που γιορτάσαμε στο Βορεινό το καλοκαίρι που μας πέρασε. Τιμήσαμε το κ. Γεωργίου Κώστα, ο οποίος ήταν η αιτία της σύστασης του Συλλόγου και την κ. Κουράση Χρυσούλα για την επί 10 χρόνια προσφοράς της στα νομικά θέματα του Συλλόγου μας. Είχαμε ζωντανή μουσική με τον Γιάννη Κονιτόπουλο, χόρεψαν όλα τα χορευτικά μας, μικροί και μεγάλοι, όπου καταχειροκροτήθηκαν , κεράσαμε όλους τους παρευρισκόμενους με γλυκό κουταλιού και τσίπουρο, προσφέραμε αναμνηστικό δώρο και προσφέραμε λουλούδια στα ιδρυτικά μέλη και τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των προηγούμενων χρόνων. ΄Ηταν μία πανέμορφη εκδήλωση, με ένα θεατράκι κατάμεστο από κόσμο. Ηταν χορηγία του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού & αθλητισμού η ¨Πάρνηθα» και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι της περιοχής ,  μας δάνεισαν τις στολές τις παραδοσιακές και τους ευχαριστούμε θερμά.
Θέλω να αναφερθώ λίγο στα Σεμινάρια για τις πρώτες Βοήθειες. Εδώ στην αίθουσα πραγματοποιήθηκαν τα σεμινάρια σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό. Δόθηκαν περί τα 40 διπλώματα που πιστοποιούν ότι μπορούν να προσφέρουν  τις πρώτες βοήθειες στους συνανθρώπους μας . Συμμετείχαν φοιτητές, εκπαιδευτικοί, νοσηλευτές , απλοί πολίτες. Θα επαναλάβουμε αυτά τα σεμινάρια, διότι θεωρούμε ότι είναι ότι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε.
   Το χορευτικό μας αποτελείτε από τρία τμήματα με παιδιά και δύο τμήματα με μεγάλους. Τα μαθήματα γίνονται κάθε Κυριακή και Τετάρτη. Συνολικά είναι περί τους 80 χορευτές. Σκοπός μας φέτος είναι, εκτός από την ψυχαγωγία μας, να παρουσιάσουμε ξεχωριστούς χορούς στο πανηγύρι του Αγ. Κων/νου και Ελένης και σε μία μουσική βραδιά στο βορεινό το καλοκαίρι.
Τέλος θέλω να αναφερθώ λίγο στην εκδήλωση της Ημέρας της Γυναίκας. Ηταν μία καταπληκτική εκδήλωση. Ήταν αφιερωμένη στην Παράδοση. Τιμήσαμε 10  γυναίκες του Δήμου μας, οι οποίες επί σειρά ετών υπηρετούσαν τα ήθη και έθιμά της πατρίδος μας , μέσα από του Πολιτιστικούς Συλλόγου της περιοχής μας. Επίσης τιμήσαμε την Κατερίνα Παπαδοπούλου, η οποία είναι τραγουδίστρια και υπηρετεί και αυτή την Παράδοση. Επίσης αναφερθήκαμε στην κ. Δομνα Σαμίου και την Δώρα Στράτου για την προσφορά τους . Η Αργυρώ Σπηλιοπούλου ήταν ομιλίτρια σ΄αυτήν την εκδήλωση και την ευχαριστούμε πολύ, καθώς και τον κ. Μαυροειδή Γιώργο που στήριξε αυτή την εκδήλωση και τους χορηγούς μας.
΄Ολες οι παραπάνω εκδηλώσεις έγιναν με χορηγίες του Πολιτιστικού & αθλητικού Οργανισμού "Η Πάρνηθα»,   με χορηγούς τα καταστήματα της περιοχής μας, κατοίκους και φίλους του Συλλόγου , , όπως επίσης και από τις συνδρομές σας , γι΄αυτό ευχαριστούμε θερμά. Ευχαριστούμε για άλλη μία φορά και το Κοσμηματοπωλείο  Πολύτιμο για την προσφορά του με  πολύτιμα κοσμήματα για την λαχειοφόρο  αγορά στις συνεστιάσεις και δώρα  για την ημέρα της γυναίκας για την ενίσχυση του Συλλόγου μας..
Και συνεχίζω  για τα Εξωραϊστικά θέματα της συνοικίας μας.
Είναι γνωστά σ΄όλους μας , τα προβλήματα που έχει η περιοχή μας, εδώ και πολλά χρόνια. Είμαστε αισιόδοξοι και θα συνεχίσουμε να επισημαίνουμε και να διεκδικούμε την επίλυσή τους από την Διοίκηση του Δήμου μας.
‘ Ηδη έχουμε κάνει συναντήσεις με τους Αντιδημαρχους : τον κ. Οικονομάκη Μιχάλης , υπεύθυνος για την καθαριότητα και το περιβάλλον και τον Θανάση Σχίζα, υπεύθυνος Τεχνικών Υπηρεσιών. Τους υποβάλαμε τα προβλήματα και σε πράγματι εποικοδομητική συνεργασία, δέχτηκαν όλα οσα επισημάναμε και συμφωνήσαμε σε περαιτέρω συνεργασία για την επίλυσή τους στο προσεχές μέλλον.
Τα κυριότερα προβλήματα είναι: Η κατασκευή του 8ου Δημ. Σχολείου, Η σηματοδότηση στους δρόμους, διαβάσεις πεζών στην Μεγ. Αλεξάνδρου και την ανακατασκευή των πεζοδρομίων της, , Οδοποιία στην Ζωφριά ΙΙ & ΙΙΙ κυρίως,  , την ονοματοθεσία των οδών, τις αναπλάσεις των  παιδικών χαρών και των πλατεών, την κατασκευή της πλατείας Ηλιάδος, Δενδροφύτευση όλων των οδών, Βελτίωση του υπάρχοντος Φωτισμού και Φωτισμός όπου δεν υπάρχει, Στέγαστα στις στάσεις των Λεωφορείων  όπου χρειάζετε, Αποπεράτωση του ηλεκτροφωτισμού στην οδό Προμηθέως, διάνοιξη της οδού Ηρακλέους από τον γήπεδό μας έως τον Ναό της Μεταμόρφωσης Σωτήρος και την διάνοιξη της νησίδος στον Ναό.
Συγκοινωνία. H Συγκοινωνίας μας γνωρίζουμε όλοι , ότι δεν είναι η καλύτερη , ίσως ποτέ δεν ήταν καλή. ΄Όμως χάριν την τεράστια προσπάθεια του Συλλόγους μας σε συνεργασία με την Δημοτική Αρχή, τουλάχιστον έχουμε αυτή την συγκοινωνία, διότι εάν θυμάστε   ήταν να καταργήσουν το 711 να πηγαίνει στην Πλατεία Αττικής και να πήγαινε στον Προαστιακό για να εξυπηρετηθούμε με το Β12.
Βέβαια δεν είμαστε ήσυχοι, διότι μπορεί ο ΟΑΣΑ να επανέλθει με το ίδιο σχέδιο.
Εμείς μαζί με όλους τους κατοίκους θα αγωνιστούμε να μην αλλάξει και μάλιστα να την βελτιώσουμε.
΄Εχουμε μεγάλο πρόβλημα με την Μ. Αλεξάνδρου. Κατ΄αρχήν δεν υπάρχει πεζοφάναρο που να λειτουργεί. Όλα είναι χαλασμένα έως κατεστραμμένα. Τα παιδιά και οι μεγάλοι δεν μπορούν να περάσουν απέναντί, διότι πλέον η κίνηση των αυτοκινήτων είναι πολύ μεγάλη. Το Δημοτικό Συμβούλιο , πρόσφατα ψήφισε να τοποθετηθεί απαγορευτικό στα μεγάλα οχήματα στην είσοδο από Αθήνα προς Μεγ. Αλεξάνδρου και να διέρχονται όλα από την προμηθέως.  Περιμένουμε να εφαρμοστεί.
Για την Χωματερή , ψηφίστηκε να γίνετε ανακύκλωση στην πηγή , με σκοπό να μειωθεί ο όγκος των απορριμμάτων και να κλείσει η χωματερή , όπως δηλώνει επανειλημμένα ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Αττικής κ. Βασιλείου Γιάννης. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα σκουπίδια της Αττικής και όχι μόνον, θα έρχονται στην ήδη κορεσμένη χωματερή και κατά την άποψή μου, όπως φαίνεται, αφού για το αποτέλεσμα της ανακύκλωσης απαιτούνται πολλά χρόνια, άρα μάλλον θα  έχουμε επέκταση.
Μέχρι στιγμής , ενημερωθήκαμε ότι άμεσα θα ξεκινήσει η ανακύκλωση. Βέβαια πρέπει να πούμε, ότι ο Δήμος μας δεν έχει ορίσει ακόμα πράσινα σημεία όπως λέγονται για την ανακύκλωση στην περιοχή μας.
Ο Σύλλογός μας θα συνεχίσει να επισημαίνει οτιδήποτε παρατηρούμε, ότι έχει καταστραφεί , π.χ. λάμπες, σιδηροιστοί φωτισμού , δένδρα για κλάδεμα , λακκούβες κλπ. Δικαιούται λοιπόν αυτός ο Σύλλογος να έχει συμπαραστάτες όλους τους κατοίκους της Ζωφριάς.
Δεν λέμε ότι μπορούμε να τα λύσουμε όλα. Γιατί δεν είναι αρμοδιότητα του Συλλόγου, ούτε έχει τα χρήματα και τους μηχανισμούς για την επίλυσή τους.
Μην διστάζετε να μας λέτε , τα προβλήματα που έχετε στην γειτονιά σας. Νομίζουμε ότι η συνεργασία κατοίκων – Συλλόγου – Δήμου  θα φέρουν καλύτερο αποτέλεσμα.
Τελειώνοντας , θέλω να σας πω, ότι όλα όσα πραγματοποιήσαμε ,  είναι από την δουλειά μελών του Δ.Σ. και μελών του συλλόγου, που με πολύ αγάπη και μεράκι διαθέτουν τον χρόνο τους. Αποδεικνύοντας έτσι ότι η ομαδική δουλειά και μάλιστα εθελοντική μπορεί να πετύχει τόσα πολλά πράγματα για την καλύτερη ποιότητα της ζωής μας.

Θέλω εκ μέρους όλου του Δ.Σ.  να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο κ. Χρήστο Παππού και τον πρόεδρο του ΝΠΔΔ κ. Μαυροειδή Γιώργο για την στήριξή τους,  τους χορηγούς μας και  όλους αυτούς που μας αγαπούν, που μας πιστεύουν και μας βοηθούν στις δραστηριότητές μας.
Τις κυρίες, μέλη και φίλες του συλλόγου, που κάθε φορά με τα εδέσματά τους δίνουν ποιότητα και επιτυχία στις εκδηλώσεις του συλλόγου.
  Τέλος, ευχαριστώ όλους εσάς που στηρίζετε τον Σύλλογο μας με τις συνδρομές σας και την συμμετοχή σας"