ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Μαραθωνοδρόμος ,κάτοικος Ζωφριάς & μέλος του Συλλόγου μας.





Ο Νίκος Αντωναρόπουλος , ξεκίνησε το πρωί της 13ης Νοεμβρίου για να συμμετάσχει για πρώτη φορά στον Μαραθώνιο και δήλωσε στην οικογένειά του ότι θα τρέξει για,

  "  ΤΗΝ  ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ  ΤΟΥ,ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ,  ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΡΩΙΔΑ ΚΟΡΗ ΤΟΥ, ΣΤΥΛΙΑΝΗ ΜΑΡΙΑ".



Ο Νίκος αφού τερμάτισε στο Παναθηναικό Στάδιο, αφιέρωσε το μετάλειο του, στον Εργαζόμενο Ελληνικό Λαό , που αυτό τον καιρό βιώνει τα πιο δύσκολα χρόνια.










Η μία όψη του μετάλειου αναγράφεται ο 29ος Μαραθώνιος  2011 με φιγούρες δρομέων και η άλλη όψη έχει την φιγούρα του Γρηγόρη Λαμπράκη, ο οποίος γεννήθηκε το 1913, στην Κερασίτσα Αρκαδίας. Τελείωσε την ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου αθηνών και υπήρξε αθλητής στίβου με λαμπρές επιδόσεις στο Μήκος , Τριπλούν, 100μ και 200μ. Αναδείχθηκε πολλές φορές Πανελληνιονίκης και Βαλκανιονίκης και επί σειρά ετών ήταν κάτοχος του Πανελληνίου και Βαλκανικού ρεκόρ στο μήκος με επίδοση 7,37 μ.
Πρωτοστάτησε στην ανασυγκρότηση του ΣΕΓΑΣ μετά την απελευθέρωση της χώρας μας από το φασισμό και έγινε μέλος της Διοίκησής του το 1946.
Το 1950 έγινε Υφηγητής της Μαιευτικής - Γυναικολογίας του Πανεπιστιμίου Αθηνών. Πραγματικός Δημοκράτης, πατριώτης, ανθρωπιστής, τον Οκτώβριο του 1961 εκλέχτηκε βουλευτής Πειραιά με την ΕΔΑ. Μεγάλος  Ειρηνιστής, συμμετείχε στην ίδρυση της Ελληνικής Επιτροπής για την Ειρήνη, καθώς και σε πολλά Διεθνή Συνέδρια για την Διεθνή ΄Υφεση και Ειρήνη.
Στις 21 Απριλίου 1963, πραγματοποιεί την ΄Α Μαραθώνια πορεία Ειρήνης στη διάρκεια της οποίας συλαμβάνεται και κακοποιείται.
Στις 22 Μαίου 1963 σε συγκέντρωση Ειρηνιστών στην Θεσσαλονίκη , δέχεται δολοφονική επίθεση και βαριά τραυματισμένος υποκύπτει στις 27 Μαίου 1963. Τα έργα και τα λόγια του συνοψίζονται στην υποθήκη του.
 "Είναι τόσο όμορφο να ζεις  για    την Ειρήνη,
 είναι τόσο μεγάλο να πεθαίνεις για την Ειρήνη" 
                                                                         
                                                                                                                                                     

Είμαστε υπερήφανοι για τον Νίκο Αντωναρόπουλο,το μέλος του Συλλόγου μας   φίλος και γείτονας ,  ο οποίος συμμετείχε στον 29ο Μαραθώνιο , στην κλασική αυθεντική διαδρομή, όπως λέει το τιμητικό μετάλειο που του απενεμήθει για την συμμετοχή του, στον Παναθηναικό στάδιο .Η διαδρομή ήταν 42 χιλιόμετρα και το έκανε σε 5,30 ώρες. Η συμμετοχή του Νίκου στον Μαραθώνιο ήταν πρώτη φορά και μας είπε, ότι εύχεται να είναι καλά ,για να συμμετέχει κάθε χρόνο , διότι η εμπειρία και η συγκίνηση που αποκόμισε ήταν ασύληπτη, επειδή  συμετείχε με ψυχή και σώμα.

Ο Σύλλογος , δηλώνει, δια της Προέδρου , κ. Κωβαίου, ότι θα  τιμήσει τον Μαραθωνοδρόμο της Ζωφριάς   προσεχώς  , θέλοντας να δώσει το μήνυμα , τι σημαίνει να συμμετέχεις σε μία τέτοια παγκόσμια διοργάνωση , σε μια προσπάθεια εξομολόγησης του ίδιου του Νίκου , να μεταφέρει την εμπειρία του , την συγκίνησή του σε μικρούς και μεγάλους  για την συμμετοχή του στον Μαραθώνιο, για να τολμήσουν και άλλοι να συμμετέχουν.
Το Διοικητικό Συμβούλιο εύχεται στον Νίκο Αντωναρόπουλο να είναι καλά και να συμμετέχει κάθε χρόνο στον Μαραθώνιο.
  
Με την ευκαιρεία αυτή, θυμήθηκα ,τις φωτογραφίες που έχουμε στον Σύλλογο μας, που η κ. Ευαγγελία Γιάκα , ο κ. Βασίλης Στασινόπουλος και ο κ.Σωτήρης  Πιπίνης το έτος  1965 πήγαν στον Μαραθώνα με πινακίδα που είχε το σύμβολο της ειρήνης και ¨" ο Λαμπράκης ΖΗ" , προβάλοντας τον τόπο τους την Ζωφριά ( σύνταξη Κωβαίου Ευαγγελία)