ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ


ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΥΝΑΤΗ....ΜΠΟΡΕΙ!!






Στις 14 Μαρτίου 2018 ,, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Συλλόγου μας η 7η Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.  με θέμα:
" Η Δύναμη της Γυναίκας , σε συνδυασμό με το υπέρτατο μεγαλείο  της μητρότητας."










Άλλη μια ξεχωριστή βραδιά γεμάτη συγκίνηση πρόσφερε ο Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Ζωφριάς 
στην εκδήλωση για την "Παγκόσμια Ημέρα της  Γυναίκας".

Την εκδήλωση προλόγισε η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κωβαίου Ευαγγελία, η οποία μεταξύ άλλων είπε:

<<< Η 8 Μαρτίου , δεν είναι μέρα γιορτής, είναι μέρα τιμής και μνήμης παγκοσμίως για εκείνες τις εργάτριες που έσπασαν το φόβο τους, τολμώντας να διεκδικήσουν όσα τους ανήκαν, για εκείνες και για όσες άλλες τις ακολούθησαν αργότερα.
Είναι μέρα υπόσχεσης για νέους αγώνες των εργαζομένων γυναικών του σήμερα
Η 8 Μαρτίου για τις γυναίκες και τους άντρες εργαζόμενους , είναι μέρα σκέψης και δράσης , γιατί δεν είναι ούτε το φύλλο, ούτε το χρώμα, ούτε η φυλή που κάνουν τους ανθρώπους αντίπαλους.
Για τα κορίτσια και τα΄αγόρια, είναι μέρα ερωτήσεων, γνώσης, συζήτησης κσι πλησιάσματος μεταξύ τους , γιατί θα είναι η επόμενη γενιά αγωνιστών.
Χέρι με χέρι θα βαδίσουν προς το μέλλον. Μαζί θα φτιάξουν ένα νέο κόσμο, χωρίς αδικία και εκμετάλλευσης.

.Στο πρόσωπο της γυναίκας, αντικατοπτρίζετε η μάνα , η γυναίκα, η αδελφή, η φίλη, η εργαζόμενη.
Σε όποιο ρόλο και αν είναι , τους αξίζει ο σεβασμός, η αξιοπρέπεια και όχι μόνο την ημέρα αυτή, αλλά και κάθε μέρα, όπως σε όλους τους ανθρώπους.
Η σημερινή μέρα , είναι περισσότερο μία υπενθύμιση , μία ανταμοιβή για όσα προσφέρουν οι γυναίκες στην καθημερινότητα τους, σε ένα συνεχή αγώνα με την ζωή. Ένα αγώνα που δεν σταματάει ποτέ και που δεν πρέπει να σταματάει, κυρίως από τις πιο αδύναμες που επηρεάζονται και καταβάλλονται από ανασφάλειες.
Μην ξεχνάτε , η δύναμη της ψυχή σας ΥΠΑΡΧΕΙ.
Αν σήμερα θέλετε να πείτε ένα ευχαριστώ  στην μητέρα σας, ένα σ΄αγαπώ στην αδελφή σας, ένα είσαι πολύ όμορφη στην κοπέλα σας ή ένα πόσο χαίρομαι που είσαι φίλη μου,  κάντε το.   
Μην πείτε χρόνια πολλά… Πείτε ΜΠΡΑΒΟ…
ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ  ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ  ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!!
Η ΖΩΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΧΩΡΙΣ ΕΣΑΣ,
Η ΖΩΗ ΔΕΝ ΓΕΝΙΕΤΑΙ  ΧΩΡΙΣ ΕΣΑΣ

Η Ευτυχία, η χαρά , η επιτυχία, η ομορφιά, η ελπίδα, η αγάπη, η δύναμη,  όλες γένους θηλυκού, όλες μοναδικές , όπως και η εξυπνάδα.
Γιατί έξυπνη μια γυναίκα δεν την κάνει η επιστημονική γνώση και οι ικανότητες της, αλλά η κατανόηση και η ευρηματικότητα της, σε κάθε τι το μικρό και ασήμαντο, μέχρι το μεγαλύτερο και δυσκολότερο.

Σήμερα  είναι η μέρα που η γυναίκα   γιορτάζει, την δύναμη, την αντοχή, την μητρότητα .
Σήμερα είναι φόρος τιμής στους αγώνες απλών γυναικών, που με το θάρρος και  την αποφασιστικότητα , γράφουν καθημερινά ιστορία.

Εμείς οι γυναίκες, είμαστε παρούσες  και ορατές στο σήμερα και το αύριο, στο παρόν και το Μέλλον.
Εμείς οι γυναίκες μπορούμε να αντιπαλέψουμε το κατεστημένο και να δώσουμε διέξοδο στα οράματά μας >>>


Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν οι αναφορές καθώς και τα βίντεο στις γυναίκες που ζουν τον εφιάλτη του πολέμου και της προσφυγιάς κυρίως στις χώρες της Μ.Ανατολης.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε, η κοινωνιολόγος και συγγραφέας κ. Νατάσα Γκουτζικίδου ,η οποία, με τον πολύ μεστό της λόγο και τις ξεχωριστές της αναφορές στο συγγραφικό της έργο, μίλησε για τη Δύναμη της Γυναίκας αλλά και για την προσφορά της στην εξέλιξη της σημερινής κοινωνίας. Η κ. Γκουτζικίδου καθήλωσε τους παρευρισκόμενους με την αμεσότητά της και με την ξεχωριστή της ορμή και ζωντάνια.
 
 Τέλος,  η πρόεδρος  έδωσε τον λόγο στην κ. Κολοβού- Κατσή Ζωή,    προκειμένου να αφηγηθεί την δική της "ιστορία"  η οποία   με το δικό της τρόπο ,κατάφερε να γεμίσει την αίθουσα με συναισθήματα ελπίδας και αισιοδοξίας και να υπερτονίσει τη δύναμη που κρύβει η ΓΥΝΑΙΚΑ -ΜΑΝΑ  μέσα της,  όταν υποστηρίζει τον αγώνα των παιδιών της.





Την όμορφη βραδιά συμπλήρωσε ένα υπέροχο τραπέζι που στήθηκε με μεράκι απο τις γυναίκες, μέλη και φίλες  του Συλλόγου μας, οι οποίες πρόσφεραν νοστιμότατα εδέσματα.
 Η εκδηλωση εκλεισε με ενα ομορφο γλεντι με την επιλογή των χορών από την εξαιρετική Χοροδιδάσκαλο μας κ. Σπηλιοπούλου Αργυρώ, η οποία τίμησε με την παρουσία της την εκδήλωσή μας.

 













































η τυχερή που κέρδισε το ρολόι , προσφορά του Κοσμηματοπωλείου ΠΟΛΥΤΙΜΟ στο Καματερό
οι τυχεροι της λαχειοφόρου



Ευχαριστούμε το Ν.Π.Δ.Δ. "η Πάρνηθα" Δήμου Φυλής και τον πρόεδρό του κ. Μαυροειδή Γιώργο 
για την στήριξή της εκδήλωσής μας.
Ευχαριστούμε θερμά του χορηγούς μας: τον Ανθοπωλείον  "Εφη" στο Ήλιον , πίσω από την εκκλησία της Αγ. Βαρβάρας,  και το Κοσμηματοπωλείο "ΠΟΛΥΤΙΜΟ" για την προσφορά του για άλλη μία φόρα, με ένα ρολόι για την λαχειοφόρο μας αφορά.

Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ 25η  ΜΑΡΤΙΟΥ
 ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ 
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ
  ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. κ. ΚΑΣΝΕΣΤΗ ΛΕΛΑ