ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

9η Συνεστιαση 2016


Στις 27 Νοεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε 
η 9η Συνεστίαση του Συλλόγου μας.
΄Ηταν μία πετυχημένη εκδήλωση με πολύ κέφι και χορό .

Την εκδήλωσή μας τίμησαν με την παρουσία τους: ο Δήμαρχος του Δήμου μας κ. Χρήστος Παππούς, ο Αντιδήμαρχος κ. Καμπόλης Δημήτρης, ο Αντιδήμαρχος κ. Μαυροειδάκος Γιαννης, ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. η ΠΑΡΝΗΘΑ , κ. Μαυροειδής Γιώργος , ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών . Καμαρινόπουλος Παναγιώτης, ο ΑναπληρωτήςΔημάρχου κ. Χατζητρακόσιας Νίκος, ο επικεφαλής της Παράταξης Ενότητα Πολιτών κ. Σαββας Σάββας  ,εκπρόσωπος του Συλλόγου Κρητών κ. Μηλιωτάκη  και ο κ. Κλέαρχος Μαυρογιάννης μετά της συζύγου του κ. Γιολάντα.

Η ομιλία της προέδρου του Συλλόγου κ. Κωβαίου Ευαγγελία:

                             
Καλησπέρα σας ,
Κύριε Δήμαρχε , κύριοι Aντιδήμαρχοι -Δημοτικοί Σύμβουλοι ,   
Φίλες και Φίλοι ,  Ζωφριώτισσες και  Ζωφριώτες , Aγαπητά μέλη

Eκ μέρους του Διοικ. Συμβουλίου του Συλλόγου μας, σας  Ευχαριστούμε  για άλλη μία φορά για την τιμή που κάνατε στον Σύλλογό μας, τον Πολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο της Ζωφριάς, να παρευρίσκεστε σήμερα   εδώ , στην 9η   ετήσια συνεστίαση μας.
Αυτή η εκδήλωση ,πραγματοποιείτε με την στήριξη των παρακάτω χορηγών: Το κρέας  προσφέρθηκε από τον Ιωάννη Μάνο & Σία χάριν της μεσολάβησης του Γιάννη του Μαυροειδάκου . Το κρασί και τα αναψυκτικά από την καφετέρια caprice.  στην χασιά Και το Κοσμηματοπωλείο Πολύτιμο, το οποίο με δύο σπουδαία ρολόγια ενισχύει για άλλη μια φορά την λαχειοφόρο αγορά της εκδήλωσης.
Τους ευχαριστούμε Θερμά.

Είναι μία ξεχωριστή χρονιά για τον Σύλλογό μας, αφού διανύει 10 χρόνια λειτουργίας του, δημιουργικά και βελτιώνοντας συνεχώς  την ποιότητα και ποσότητα των δράσεων του, έχουμε καταφέρει όλα τα Διοικητικά Συμβούλια που είχαν και έχουν  εθελοντικά προσφέρει τον χρόνο τους για την περιοχή τους, να έχουμε ένα Σύλλογο ζηλευτό, αξιοπρεπή, άξιο εκτίμησης , με πολλές δράσεις , εκδηλώσεις πολιτιστικές, ενημερωτικές, ψυχαγωγικές , με δράσεις αλληλεγγύης και προσφοράς. Μέσα από τις εκδηλώσεις προβάλουμε και άτομα που ξεχωρίζουν με την προσωπικότητά τους στην Ζωφριά μας , φυσικά εφόσον το αντιληφθούμε    και είμαστε υπερήφανοι γι΄αυτούς.
Είμαστε υπερήφανοι για τον Σύλλογό μας και υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο και αγάπη να υπηρετούμε τις καταστατικές του υποχρεώσεις.

Σκοπός της εκδήλωσης μας λοιπόν ,είναι να βρεθούμε όλοι μαζί , να γλεντήσουμε να χορέψουμε, να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα , αλλά και να μαζέψουμε λίγα χρήματα για τα λειτουργικά έξοδα αυτής της υπέροχης αίθουσας.
 ΄Ετσι και φέτος , δουλέψαμε ,έτσι ώστε να μπορέσουμε με  χαμηλή τιμή στην πρόσκληση, αφού μαγειρέψαμε μόνοι μας, είναι δηλαδή το φαγητό με τα χεράκια μας, να μπορείτε και εσείς  να συμμετέχετε σ΄αυτήν την εκδήλωση, γνωρίζοντας ότι τα οικονομικά του καθενός από μας δεν είναι και πολύ καλά.
Και φέτος, χάρη της καλής συνεργασίας με τον μαέστρο Δαμάσκο Δημήτρη  την Ιωσηφίνα  και τον Λευτέρη Μακρή, τους μουσικούς μας, καταφέραμε και φέτος να έχουμε ζωντανή μουσική για να περάσουμε ακόμη καλύτερα.

Για την ενίσχυση του Συλλόγου, θα γίνει λαχειοφόρος αγορά.   Μαζέψαμε πολλά δώρα,  συνολικά 141,έτσι ώστε δίνοντας 5 ευρώ, κερδίζετε ένα δώρο ,το οποίο θα σας είναι χρήσιμο.
Ζητάμε από όλους σας, να μας ενισχύσετε. Ο κατάλογος των δώρων είναι στα τραπέζια σας.
Ο  Σύλλογός  μας , συνεχίζει να   συνεργάζεται   με την Διοίκηση του Δήμου μας, προκειμένου να τους επισημαίνουμε τα προβλήματα της συνοικίας μας ,διεκδικώντας έτσι   την επίλυση τους  , όπως άλλωστε έκανε & κάνει με όλες τις  Δημοτικές αρχές.
Θα μου επιτρέψετε όμως να εκμεταλλευτώ την παρουσία της Διοίκησης του Δήμου μας και να αναφερθώ πάλι ,στα σπουδαιότερα προβλήματα της περιοχής μας , όπως: Οδοποιία στην Ζωφριά και κυρίως ΙΙ & ΙΙΙ., Αντιπλημμυρικά εργα,  Κατασκευή 8ου δημ. Σχολείου, Διάνοιξη νησίδων στην Μεταμόρφωση Σωτήρος, την βελτίωση της Συγκοινωνίας και δημιουργία τοπικής συγκοινωνίας- την απαγόρευση διέλευσης των απορριμματοφόρων από τον Δήμο μας γενικότερα και να διέρχονται  από την Αττική οδό, την βελτίωση της σηματοδότησης στην Προμηθέως και Μεγ. Αλεξάνδρου, προκειμένου να μην κινούνται άναρχα τα βαρέα οχήματα. Να τοποθετηθούν ειδικά φανάρια που θα καταγράφουν τις ταχύτητες αυτών, έτσι ώστε να σταματήσουν να τρέχουν σαν τρελοί μέσα σε κατοικημένη περιοχή, για να μην θρηνήσουμε και άλλα θύματα.. Να λειτουργήσουν τα φανάρια διαβάσεων , δεν μπορούμε να περάσουμε απέναντι.  Βελτίωση του οδικού φωτισμού γενικότερα ,για να νιώθουμε μεγαλύτερη ασφάλεια στις μετακινήσεις μας.
Επίσης κ. Δήμαρχε, ζητάμε την δενδροφύτευση στα πεζοδρόμια και την ανάπλαση των πλατεών μας  και τέλος φυσικά   να φύγει ο καρκίνος που τον λένε χωματερή .

Μέσα στα αιτήματα έχω διαγράψει τον Φωτισμό της οδού Προμηθέως , που επιτέλους φώτισε μερικώς, αφού δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη όλες οι εργασίες.

΄Ότι αφορά το αναψυκτήριο στο Βορεινό, επιμένουμε να επαναλειτουργήσει ως αναψυκτήριο, προκειμένου να δώσει ζωή στην περιοχή μας και να γίνει ενας πολυχώρος για συνάθροιση των κατοίκων.
Ελπίζουμε να επανεξετάσετε την επιθυμία των Ζωφριωτών και να μπορούν να υπάρχουν και οι υπηρεσίες και ο χώρος αναψυχής   στην περιοχής μας. Ζητάμε από τους τοπικούς Συμβούλους να πιέσουν και αυτοί με την σειρά τους ,προς αυτή την κατεύθυνση  για το καλό της συνοικίας μας.
  Η Ζωφριά όπως γνωρίζετε έχει 10000 κατοίκους , αποκομμένη από τον κέντρο της πόλης μας και δικαιούται όλα τα παραπάνω και ακόμα περισσότερα.
΄Ότι αφορά τις Πολιτιστικές δραστηριότητες , νομίζω τις γνωρίζετε όλοι. Οι εκδηλώσεις μας πλέον είναι πάγιες και κάθε χρόνο κάτι νέο δημιουργούμε.
Μερικές εκδηλώσεις από αυτές έχουν γίνει σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό & Αθλητικό Οργανισμό η Πάρνηθα, με   πρόεδρο τον  κ. Μαυροειδή Γιώργο. Θέλω να τον ευχαριστήσουμε για την δημιουργική συνεργασία που έχουμε  και ιδιαίτερα για την δυνατότητα που μας έδωσε και φέτος , να παραδίδονται ,δωρεάν μαθήματα Παραδοσιακών και Λαικών χορών στον Σύλλογό μας,κάθε Κυριακή και Τετάρτη για μικρούς και μεγάλους , με την εξαίρετη χοροδιδάσκαλο κ. Αργυρώ Σπήλιοπούλου. Αυτή την στιγμή έχουμε τρία παιδικά τμήματα και δύο για μεγάλους. Συνολικά  80 ενεργά άτομα και αυξάνονται συνεχώς. Στόχος μας και  φέτος είναι, να κάνουμε παρουσίαση ,στο Πανηγύρι του Αγ. Κων/νου και Ελένης , φυσικά στην περιοχή μας  και παράλληλα δίνετε η δυνατότητα ψυχαγωγίας , χαλάρωσης και σύσφιξη σχέσεων μεταξύ των  χορευτών και χορευτριών.

Δεν θα αναφερθώ πάλι στις πάγιες δραστηριότητες του Συλλόγου μας αφού ολοι σας γνωρίζετε πλέον. Εχω όμως να σας ανακοινώσω με πολύ χαρά, την δημιουργία της Δανειστικής Βιβλιοθήκης. έχουμε ήδη καταγράψει πάνω από 400 βιβλία στις βιβλιοθήκες μας και πολύ σύντομα θα αναρτηθούν οι λίστες, προκειμένου να  μπορούν οι Ζωφριώτες να δανείζονται βιβλία που τους ενδιαφέρουν προς ανάγνωση. Γι΄αυτήν εργάστηκαν μέλη του Διοικ. Συμβουλίου μας και επι πλέον η φοιτήτρια Μαίρη Μιχαλοπούλου που την ευχαριστούμε θερμά για την συμβολή της.
΄Οσοι έχετε βιβλία που δεν χρειάζεστε, μπορείτε να τα προσφέρετε στην δανειστική βιβλιοθήκη μας.

Θέλω να αναφερθώ πάλι στον Σ.Ο. Τριαντάφυλλο Σιαπέρα , με πρόεδρο τον Γιώργο Ζαχουλίτη , τον οποίο φιλοξενούμε στην αίθουσά μας, προκειμένου τα παιδιά της Ζωφριάς και όχι μόνο να έχουνε δίπλατους το ΣΚΑΚΙ.
Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι γι΄αυτή την συνεργασία στον Σύλλογό μας, εδώ και 7 χρόνια, διότι φέτος  και πάλι προπονούνται περί τα 20 παιδιά, τα οποία έχουν πολύ καλή απόδοση στο άθλημα και φυσικά όλα συμμετέχουν σε αγώνες , αφού έχουν ταυτότητα αθλητή. Αυτό οφείλετε κυρίως στον εθελοντή προπονητή και Ζωφριωτη , τον Θοδωρή Αγραπίδη. Τα μαθήματα γίνονται κάθε Παρασκευή και Σάββατο. Η προσπάθεια αυτή στηρίζετε από το Ν.Π.Δ.Δ. η Πάρνηθα , όπου φυσικά στηρίζει και όλους τους αγώνες σκάκι Πανελλήνιας ευμέλειας  και οι οποίοι διεξάγονται  υπό την αιγίδα του Δήμου μας με μεγάλη επιτυχία.

Νομίζουμε οτι για όλα αυτά , ο Σύλλογος μας δικαιούται την εκτίμησή σας  και την οικονομική ενίσχυση  του Δήμου μας, την οποία βέβαια την έχουμε , για φέτος είναι 1000 ευρώ , επειδή όμως αυτά τα χρήματα μαζί με τα έσοδα από τις συνδρομές των μελών , που είναι μόλις 1 ευρω το μήνα ,δεν αρκούν, γι΄αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο προσπαθεί και με την δική σας ενίσχυση να  συμπληρώνουμε τα απαραίτητα χρήματα, προκειμένου να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας όπως, ενοίκια- ρευμα κ.α. και επί πλέον να μπορούμε να προσφέρουμε στην συνοικία μας.

Δεν θέλω να σας κουράσω άλλο. Θέλουμε να γνωρίζετε αγαπητοί Ζωφριώτες , ότι θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε ανιδιοτελώς τον Σύλλογό μας, με πολύ αγάπη για την συνοικία μας και σας καλούμε όλους να γίνετε ενεργοί πολίτες για την οικογένειά σας και την κοινωνία μας , για να γίνουμε καλύτεροι.

Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με την εκάστοτε Διοίκηση του Δήμου μας για την επίλυση των προβλημάτων της περιοχής μας, καθώς και με τις παρατάξεις και τους φορείς που δραστηριοποιούνται για το καλό του Δήμου μας.
Σκοπός μας είναι η ενότητα όλων των πολιτών και φορέων στην Ζωφριάς μας, για ένα καλύτερο αποτέλεσμα και όχι η διχόνοια και αυτό το έχουμε αποδείξει.
Να ευχαριστήσουμε τον Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους ,τους Δημ. Συμβούλους  για το ενδιαφέρον τους για τα προβλήματα της συνοικίας μας και ελπίζουμε σε περαιτέρω εποικοδομητική συνεργασία και γρήγορη επίλυση των προβλημάτων της περιοχής μας .
Θέλω να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά τους ανθρώπους που μας στηρίζουν αφιλοκερδώς  , για τις ανάγκες λειτουργίας του Συλλόγου μας, όπως,
την κ. Κουράση Χρυσούλα , Δικηγόρο, για νομικά θέματα εδώ και 10 χρόνια   τον κ. Σάββα Σάββα ο οποίος δεν μας χαλάει το χατήρι σε ότι του ζητήσουμε εφ΄όσον μπορεί,  την κ. Βαρβαρίγου Κλέλια για τα λογιστικά θέματα,   τον κ. Μαυροειδάκο που μασ βοηθάει οπου μπορεί, το Κοσμηματοπωλείο Πολύτιμο για τις σημαντικές προσφορές που κάνει στον Σύλλογο  μας για τις εκδηλώσεις του, το Ανθοπωλείο ΕΦΗ στο Ιλιον για τον στολισμό και φυσικά όλα τα μαγαζιά που μας προσέφεραν δώρα για την Λαχειοφόρο αγορά.
Επίσης ,θέλω να ευχαριστήσω,   τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας, με τα οποία έχουμε μία άψογη συνεργασία, οι αποφάσεις   είναι όμοφωνες  και κυρίως ότι αποφασίζετε πραγματοποιείται. Θέλω να εκφράσω για ‘άλλη μία φορά ,πραγματικά την αγάπη μου  και με συγκίνηση το λέω ,για αυτούς τους ανθρώπους, με τους οποίους γνωριστήκαμε εδώ στον Σύλλογο, και έχουμε μία συνεργασία ζηλευτή που διακρίνετε  για την κατανόηση και τον σεβασμό που έχουμε μεταξύ μας. Η παρουσία τους στα Διοικ.. Συμβούλια είναι συνεχής .
Θα ήθελα να χειροκροτήσουμε ,αυτούς τους ανθρώπους . οι οποίοι  πάλι  όλοι μαζί δουλέψαμε και γι΄αυτή την εκδήλωση με επιτυχία από ότι φαίνεται. . Τους αναφέρω έναν έναν. Ο κ. Χρυσανθόπουλος Τάσος   Αντιπρόεδρος, ο κ. Πουλόπουλος Παναγιώτης, Γραμματέας, ο κ. Ζαχουλίτης Γιώργος Ταμίας , η Κασνέστη Λέλα , η Δρούκα Κων/να  και η Δέτση Μαρία .’ Όπως βλέπετε το Συμβούλιο μας έχει όλες τις ηλικίες, γι΄αυτό είναι πολύ σοφό.
Ευχαριστούμε  θερμά τα μέλη του Συλλόγου που μας βοήθησαν να πραγματοποιήσουμε αυτήν την εκδήλωση, όπως ο κ. Ζαχουλίτης Ανδρέας, ο κ. Γρηγόρης Αιδώνης, ο κ. Κώστας Ρήγας, η κ. Παπανακλή Μαρία, η κ. Ευσταθίου Μίνα και η κ. Ζαχουλίτη Λογαρά Ντίνα .Επίσης την Μισαηλίδου Ελένη , η οποία για άλλη μία φορά και με δική της πρωτοβουλία , μας έφερε να μας κεράσει χαλβά.  

Τον  Σέφ της  εκδήλωσή μας κ. Ζαχουλίτη Γιώργο , μαζί με την ομάδα του ,δημιούργησαν το φαγητό για εσάς με πολύ αγάπη και κόπο.
Επομένως  τα παράπονά σας για το φαγητό σ΄αυτόν.

Οι επόμενες δραστηριότητες του Συλλόγου μας θα είναι:
Στις 4 Δεκεμβρίου, ημέρα Κυριακή το πρωί, θα πραγματοποιήσουμε την πρώτη ορειβατική πεζοπορία στην Χασιά με αργηγούς τον κ. Χαλκιώτη Νίκο και το Πετρόπουλο Γιώργο. Προσοχή είναι μόνο για όσους περπατούν στα βουνά.
Στις 5 Δεκεμβρίου  ημέρα Δευτέρα , ώρα 6 το απόγευμα , εδώ στην αίθουσά μας , θα έχουμε την Ημερίδα με θέμα ¨Βία κατά των γυναικών- Ανάλυση του κοινωνικού φαινομένου – Μορφές και συνέπειες , με αφορμή την Ημέρα «κατά της βίας της Γυναίκας».  Θα μιλήσουν επιστήμονες από το Συμβουλευτικό κέντρο του Δήμου μας , που είναι υπό την ευθύνη της κ. Γιαννοπούλου Φωτεινής, θα μιλήσει επίσης εκπρόσωπος από την γυναικεία ομάδα αυτοάμυνας. Η Ημερίδα είναι συνδιοργάνωση του Συμβουλευτικού κέντρου του Δήμου μας, του Συλλόγου Ζωφριάς και του Ν.π. Αθλητισμού & Πολιτισμού  η Πάρνηθα. Σας καλούμε όλους ανδρες γυναίκες να παρακολουθήσετε την τοσο ενδιαφέρουσα Ημερίδα.
Στις 11 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιήσουμε εκδρομή στον Επικούρειο Απόλλωνα, στον Ναό πυξίδα και στην Ανδρίτσαινα. Τιμή κατά άτομο 17 ευρώ και για τα παιδιά των μελών του Συλλόγου μας 9 ευρώ. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή και σήμερα.
Στις 18 Δεκεμβρίου , στις 7 το βράδυ εδώ στην αίθουσά μας ,θα έχουμε την Χριστουγεννιάτικη Γιορτή για τα παιδιά.
Η εκδήλωση είναι συνδιοργάνωση του Ν.Προσώπου η Πάρνηθα και του Συλλόγου μας. Θα τιμήσουμε δε τους μαραθωνοδρόμους της Ζωφριάς για το 2016. Θέλουμε να στείλουμε μήνυμα στα παιδιά μας και στους μεγάλους  ότι όποιος αγωνίζεται στο τέλος κερδίζει.

Σας ευχόμαστε καλή διασκέδαση , ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ & Ευτυχισμένο το Νέον ΄ετος.  Ευχαριστώ που με ακούσατε.





Η ΟΡΧΉΣΤΡΑ ΜΑΣ : ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΙΩΣΗΦΙΝΑ- ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΑΚΡΗΣ


ΟΙ ΤΥΧΕΡΟΙ ΤΗΣ ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΥ.




ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΜΑΣ







λιγα λουλουδια ατην χοροδιδασκαλό μας κ. Σπηλιοπουλου Αργυρώ



ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΛΕΝΤΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ


 συναισθημα κατω




  Μητρική αγάπη


 

κάτω: 
Η πρόεδρος με την κ. Γιολάντα , συνεργάτης από το ταξιδιωτικό γραφείο Μαυρογιάννης travel.