ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022

"ΤΟΠΟΙ ΑΠΟ ΜΝΗΜΕΣ ΚΑΜΩΜΕΝΟΙ" 

ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ  - 100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ 

(ΧΟΡΟΣ - ΤΡΑΓΟΥΔΙ - ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΑΝΑΔΡΟΜΕΣ - ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ), 

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΟΦΙΑ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ 

πηγη: Φύλαρχος και φώτο Τσίγκου Ιωάννα 


μία εκδήλωση του Συλλόγου μας , αφιερωμένη στα

 100 χρονια της Μικρασιάτικης Καταστροφής, στο  Α΄μέρος 

& Β΄μέρος ,   ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ 

ΣΟΦΙΑ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ, 

η οποία πραγματοποιήθηκε στο θεατράκι στο "βορεινό"
 στις 4 Ιουνίου 2022 με την στήριξη του Δημάρχου Φυλής , του Ν.Π. Αθλητισμού & Πολιτισμού "η Πάρνηθα" και της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας. 
 
΄Ηταν μία ξεχωριστή και εξαιρετική εκδήλωση, στην οποία χόρεψαν τα χορευτικά συγκροτήματα του Συλλόγου μας και η χορευτική ομάδα   "τρεις Αστέρες" Πατησίων  . Επίσης ενδιάμεσα συνοδευόταν με τραγούδι , βίντεο (μαρτυρίες) και ανάγνωση αποσπασμάτων από το βιβλίο 
της Φιλιώς Χαιδεμένου.
Την εκδήλωση του Α΄μέρους εμπνεύστηκε και επιμελήθηκε η χοροδιδάσκαλος του Συλλόγου μας κ. Αργυρώ Σπηλιοπούλου.

Η Συναυλία της Σοφίας  ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ , ήταν εξαιρετική και οσοι παρευρίσκονταν, σιγοτραγούδησαν τα υπέροχα και τεράστια τραγούδια της και φυσικά χόρεψαν ..


Η Πρόεδρος του Συλλόγου της Ζωφριάς κ. Κωβαίου Ευαγγελία  ,ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους , καλωσόρισε την Σοφία Παπάζογλου και τους συνεργάτες της , καθώς και τους επίσημους καλεσμένους. Μεταξύ άλλων ζήτησε από τον Δήμαρχο, η Ζωφριά να γίνει πρότυπο συνοικίας και να επιλυθούν τα προβλήματα της καθημερινότητας που βιώνουν οι κάτοικοι της Ζωφριάς και επίσης ζήτησε το κτήριο στο "βορεινό" να δοθεί στους κατοίκους της Ζωφριάς,  για να αποτελέσει την Στέγη των Ζωφριωτών με  Πολιτιστικό χαρακτήρα . 
Στην συνέχεια ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Φυλής κ. Χρήστο Παππού για την στήριξή του στον Σύλλογό μας, καθώς τον πρόεδρο του ΝΠΔΔ" η ΠΑΡΝΗΘΑ" κ. Μαυροειδή Γιώργο , ο οποίος τόνισε η Πρόεδρος ότι στηρίζει τον Σύλλογο 
της Ζωφριάς σε ότι του εχει  ζητηθεί, καθώς και τον Πρόεδρο της Κοινωνικής Υπηρεσίας κ. Γιώργο Αντωνόπουλο .
Επίσης ευχαρίστησε τον κ. Κρεμύδα Γιώργο . πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας επιτροπής Παιδείας, ο οποίος έκανε δεκτό το αίτημα των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 3 Δημ. Σχολείου και του 4ου Γυμνασίου , καθώς και του Συλλόγου μας, το οποίο αφορούσε την απομάκρυνση κεραίας κινητής τηλεφωνίας . 
Ο κ. Κρεμύδας εξουσιοδοτήθηκε από την Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Παιδείας να διεκπεραιώσει   την διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων για την απομάκρυνση της κεραίας  , η οποία τοποθετήθηκε πρόσφατα σε πυκνοκατοικημένη περιοχή της Ζωφριάς και σε λιγότερο από 300 μέτρα από τα σχολεία μας, παιδικούς σταθμόυς και πλατείες .  
και την κ. Κουράση Χρυσούλα , δικηγόρο , η οποία στηρίζει  τον Σύλλογό μας επί 15 χρόνια .
Επίσης ευχαρίστησε όλους όσους συνετέλεσαν και συμμετείχαν   στην εκδήλωση και  την χορευτική ομάδα της Πατησίων "τρεις Αστέρες", την εταιρεία isisound Music -events για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε .

Η Πρόεδρος ευχαρίστησε τα Μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου για την πολυ καλή συνεργασία που έχουν μεταξύ τους και ανέφερε τα ονόματά τους που είναι: Αντιπρόεδρος κ. Πουλόπουλος Παναγιώτης, Γραμματέας κ. Ιωάννα Σαββάκη, Ταμίας κ. Ζαχουλίτης Γιώργος, και τα Μέλη Χρήστος Καρβουνιάρης, 
Γιάννης Σχίζας και Σπανίου Βούλα.
Η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κωβαίου ΚΑΛΕΙ τους Ζωφριώτες και Ζωφριώτισες να  στηρίζουν τον Σύλλογο για το καλό της συνοικίας μας.

Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς κατά το σύντομο χαιρετισμό του,  συνεχάρη με θέρμη τους συντελεστές της μουσικοχορευτικής παράστασης κι ανακοίνωσε ότι το αμφιθέατρο του Βορεινού για το επόμενο διάστημα θα μετατραπεί σε θερινό σινεμά, με δωρεάν προβολές ταινιών για μικρούς και μεγάλους. Επεσήμανε επίσης ότι η δημιουργία του 8ου Δημοτικού Σχολείου της Ζωφριάς που υπήρξε όνειρο ετών βρίσκεται πλέον στο στάδιο της υλοποίησης, με τις εργασίες να προχωρούν με γοργούς ρυθμούς. Σε ότι αφορά στο αφιέρωμα της βραδιάς επεσήμανε ότι δεν θα πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι μια από τις κυρίαρχες αιτίες της Μικρασιατικής Καταστροφής υπήρξε ο εθνικός διχασμός αλλά και η προδοσία των ξένων δυνάμεων. Σχετικά με τα εμβληματικά Σμυρναίικα ακούσματα και τους χορούς τόνισε, ότι σημάδεψαν και άλλαξαν το πολιτιστικό γίγνεσθαι της χώρας μας και καταλήγοντας κάλεσε τον κόσμο, να απολαύσει τη συναυλία της εξαίρετης ερμηνεύτριας Σοφίας Παπάζογλου που έκλεισε την όμορφη βραδιά, με τον καλύτερο τρόπο.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Σχίζας Θανάσης  μας ενημέρωσε οτι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου ξεκίνησε την κατασκευή Πλατείας επί της οδού Πολυδεύκους & Ηρακλέους. 

 
Τα συγχαρητήριά του στους συντελεστές και στην Πρόεδρο Ευαγγελία Κωβαίου έδωσε επίσης ο Πρόεδρος του Αθλητικού και Πολιτιστικού Οργανισμού η “Πάρνηθα” Γιώργος Μαυροειδής, ο οποίος τόνισε ότι η εξαίρετη δουλειά της χοροδιδασκάλου Αργυρώς Σπηλιοπούλου ωθεί τον Δήμο Φυλής να ανανεώσει και την επόμενη πολιτιστική σαιζόν τη συνεργασία της με τον Σύλλογο της Ζωφριάς. Ο Γιώργος Μαυροειδής έδωσε επίσης τη δέσμευση για την αναβάθμιση του αμφιθεάτρου του Βορεινού ενώ αναφέρθηκε επιγραμματικά και στην θλιβερή επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή επισημαίνοντας, ότι τα λάθη του παρελθόντος σε συνδυασμό με την σύγχρονη συγκυρία αλλά και την πολιτική της γείτονος Τουρκίας, θα πρέπει να μας προβληματίζουν και να μας κρατούν σε επαγρύπνηση.
 
Την εκδήλωσή μας , τίμησαν με την παρουσία τους και του ευχαριστούμε ,  πλήθος κόσμου, ο Δήμαρχος της Πόλης μας κ. Παππούς Χρήστος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Σχίζας Θανάσης , ο αντιδήμαρχος Ζεφυρίου κ. Μαυροειδάκος Γιάννης,ο Αντιδήμαρχος Εσόδων κ. Αβράμης Γιώργος  ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. "Η Πάρνηθα" ο κ. Μαυροειδής Γιώργος, ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Παιδείας κ. Κρεμύδας Γιάννης, ο Πρόεδρος της δευτεροβάθμιας Επιτροπής Παιδείας κ. Χατζητρακόσιας Νίκος, η υπεύθυνη της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου μας και Πρόεδρος την Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας κ. Κουράση Χρυσούλα , ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ηπειρωτών κ. Ρούσσας Χρήστος, ο Πρόεδρος και Μέλη του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων κ. Ζαρκογιάννης Θανάσης,  Μέλη του Δ.Σ. Γονέων και κηδεμόνων του 4ου Γυμνασίου καθώς και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ κ. Κολυβοδιακου Στεφανία και ο κ. ΚολορίζαςΑναστάσιος εκπρόσωπος Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ.