ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυριακή 19 Μαρτίου 2023

 Στις 15 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την " Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας" στην αίθουσα του Συλλόγου Μας.

Ο Σύλλογος τίμησε την Πρόεδρο του Ελληνικού Πολιτιστικού-Ορειβατικού Συλλόγου Φυλής 

κ. Πόπη Δηλαβεράκη 

 για την συμβολή της στον Πολιτισμό - Αθλητισμό και Ανάπτυξη του Δήμου Φυλής 



Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν:  
ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Φυλής κ. Αργύρης Αργυρόπουλος ,
 η Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας και αναπληρωτής Δημάρχου κ. Κουράση Χρυσούλα και το μέλος του Δ.Σ. 
του Συλλόγου μας κ. Δέσποινα Πλευριά
 τους οποίους Ευχαριστούμε Θερμά. .

 Η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κωβαίου Ευαγγελία στην ομιλία της , αφού ευχαρίστησε του παρευρισκόμενους , είπε ότι η Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας δεν είναι γιορτή άλλα   υπενθύμιση για τους αγώνες των γυναικών για μια κοινωνική δικαιοσύνη με ισα δικαιώματα και σύμβολο αγωνιστικής διεκδίκησης με οδηγό τις σύγχρονες ανάγκες.

Στην συνέχεια  επισήμανε ότι,

"Δεν ξεχνάμε   το πρόσφατο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη , 

δεν θα σταματήσουμε να ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ διεκδικούμε ο καθένας από εμάς με τον δικό του τρόπο  , την αυτονόητη ασφάλεια μας  σε όλα τα επίπεδα  από το κράτος μας .

Σας παρακαλώ , να σηκωθούμε για να κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή , προκειμένου να  τιμήσουμε με σεβασμό τους αδικοχαμένους συνανθρώπους μας και να εκφράσουμε την θλίψη μας στις οικογένειες και ιδιαίτερα στους πατεράδες και  στις μανάδες που θρηνούν."  

και συνέχισε : Έχουν περάσει 166 χρόνια , από το 1857 , όπου οι γυναίκες ξεσηκώθηκαν στην Γαλλία για καλύτερες συνθήκες δουλείας.

Ο Αγώνας για την γυναικεία χειραφέτηση και ισοτιμία παραμένει επίκαιρος και αναγκαίος.

Οφείλουμε να βρισκόμαστε σε διαρκή εγρήγορση και να περιφρουρούμε κεκτημένα δικαιώματα καθώς υπάρχουν οπισθοδρομήσεις» «Κάθε παραβίαση των δικαιωμάτων των γυναικών είναι έλλειμα δημοκρατίας και προόδου» «Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες σε ομιλία του για το καθεστώς των Γυναικών (CSW), είπε πρόσφατα ότι η ισότητα των φύλων παγκοσμίως, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο. Με τους τρέχοντες ρυθμούς προόδου, οι ειδικοί στα Ηνωμένα Έθνη προβλέπουν ότι η ισότητα θα επιτευχθεί, στην καλύτερη περίπτωση, σε 300 χρόνια εκτιμώντας ότι οι αλλεπάλληλες κρίσεις επιδεινώνουν τις έμφυλες διακρίσεις».

Εμείς εδώ στον Σύλλογός μας, έχουμε συνδυάσει την υπενθύμιση των αγώνων των γυναικών με την ανάδειξη της γυναικείας δύναμης  κυρίως στα πλαίσια της Οικογένειας του Συλλόγους μας και της συνοικίας μας.

Αυτό θα κάνουμε πάλι , στην σημερινή μας εκδήλωση, τιμώντας την Πόπη την Δηλαβεράκη την Πρόεδρο του Ελληνικού Πολιτιστικού Ορειβατικού Συλλόγου Φυλής , όπου εδρεύει στην συνοικία μας, την οποία θεωρούμε και Ζωφριώτισσα αφού τις περισσότερες ωρες της περνάει εδώ. . Την Ευχαριστούμε θερμά για την αποδοχή να βρίσκετε σήμερα μαζί μας και μας έδωσε την ευκαιρία να μιλήσουμε για το εργο της και να την τιμήσουμε επισημαίνοντας  έτσι την δύναμη της γυναίκας . Την ευχαριστώ δε ,  προσωπικά ιδιαιτέρως.

 Κλείνω με την παρακάτω φράση , η οποία είναι το ελπιδοφόρο μήνυμα για ένα καλύτερο μέλλον.

“Πρέπει να διδάξουμε στα αγόρια μας τους κανόνες της ισότητας και του σεβασμού, έτσι ώστε όσο μεγαλώνουν, η ισότητα των φύλων να είναι γι’αυτά ο φυσικός τρόπος ζωής. Και να μάθουμε στα κορίτσια μας ότι μπορούν να φτάσουν όσο πιο ψηλά γίνεται”.

Στην συνέχεια πήραν τον Λόγο ο Γενικός Γραμματέας , η κ. Κουράση και η Δέσποινα Πλευριά.

ολόκληρη η ομιλία τους περιέχεται στα παρα κάτω βίντεο. 

Ευχαριστούμε όλους τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωσής μας καθώς και όλους τους επίσημους όπως : 

τον υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώτσηρα Γιώργο , τον Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Μπούρα Θανάση, τον Βουλευτή της Ν. Δημοκρατίας κ. Λιάκο Ευάγγελο , 

  οι Αντιδήμαρχοι Θανάσης Σχίζας και Γιώργος Αβράμης,
 ο Αναπλ. Δήμαρχος Νίκος Χατζητρακόσιας, ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Παναγιώτης Καμαρινόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Σταμάτης Σερέπας, ο επιλαχών Βουλευτής της ΝΔ Σταμάτης Πουλής και οι υποψήφιοι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Διονυσία Στεφάτου και του ΠΑΣΟΚ Κυριάκος Χατζηλέρης και Μαργαρίτα Ακαμιωτάκη , τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ηπειρωτών Ζεφυρίου τον κ. Μηνά Ζέρβα,  Μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του 4ου Γυμνασίου Ζωφριάς και την χοροδιδάσκαλό μας κ. Σπηλιοπούλου Αργυρώ. 

Ευχαριστούμε πολύ για τους χορηγούς μας για την ανάγκη της λαχειοφόρου Αγοράς , το Κοσμηματοπωλείο ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΒΑΜΒΟΥΚΑΣ για το γυναικειο κόσμημα που μας προσέφερε , το gaime la beaute , το κομμωτήριο idea της Ειρήνης Κρητικού, Nail Kiki 
και τις προσφορές των μελών μας . 

Ευχαριστούμε το Ν.Π.Δ.Δ. "η ΠΑΡΝΗΘΑ" και τον πρόεδρο κ. Μαυροειδή Γιώργο για την στήριξη της εκδήλωσης.

Ευχαριστούμε τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Σχίζα Θανάση  για την έκπληξη που επιφύλασσε στις γυναίκες , προσφέροντας από μια "καρδούλα" γλυκό.

Ευχαριστούμε Θερμά την Πρόεδρο της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου μας την κ. Κουράση Χρυσούλα  για τα πολύ ομορφα Λουλούδια που  προσέφερε στις γυναίκες της εκδήλωσης . 

Ευχαριστούμε το μέλος μασ κ. Πόπη Κουτσουμπού για την βοήθειά της στο ιστορικο φωτογραφικό υλικό της κ. Δηλαβεράκη.

Τέλος Ευχαριστούμε πολύ τον Μαέστρο κ. Δημήτρη Δαμάσκο και την τραγουδίστρια κ. Λουκία Κυριαζή, που με την  υπέροχη έντεχνη μουσική  πλαισίωσαν την εκδήλωσή μας. 

φωτο: Εύη Τριανταφύλλου και Γιάννα Τσίγκου : Ευχαριστούμε: 

   
 κάτω: Γραμματέας Συλλόγου κ. Κριεμπάρδη Κατερίνα 





















































































κάτω: η τυχερή της κλήρωσης, το κόσμημα του ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΒΑΜΒΟΥΚΑΣ