ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Βανδαλισμοί στο Βορεινό

   ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΊ  ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΑΚΙ "ΒΟΡΕΙΝΟ"


     Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν 3 Μαίου 2017












Ο Δήμος αποκατέστησε τις ζημιές στα μάρμαρα ...

Δείτε  φωτο που τραβήχτηκαν 8 Μαίου 2017








 Οι Δήμος μας θα πρέπει να πάρει δραστικά μέτρα , προκειμένου να σταματήσουν οι Βανδαλισμοί.


ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ - ΓΕΛΩΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ - ΠΙΚ ΝΙΚ


ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ - ΓΕΛΩΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ 
 ΠΙΚ ΝΙΚ 

Στις 7 Μαίου 2017 επισκεφτήκαμε το κτήμα της Βασιλίσσης Αμαλίας και το Πάρκο Τρίτση. 

Μετά την Πεζοπορία γύρω από την Λίμνη , συμμετείχαμε στην προγραμματισμένη Γελωτοθεραπεία με συντονίστριες την κ. Ιωάννα Λιόση και την Ειρήνη Γκαργκάσουλα, από το Κοινωνικό κλάμπ Γελωτοθεραπείας Φυλής.

Ευχαριστούμε θερμά για την εθελοντική   συμμετοχή
 Του Κοινωνικού CLUB Γελωτοθεραπείας  Φυλής.






















Λίγα λόγια....

Πύργος Βασιλίσσης ή Επτάλοφος είναι τα παλιά του όνοματα, τα τελευταία χρόνια είναι γνωστό με το όνομα Πάρκο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης Αντώνης Τρίστης. 
Έτσι, το πάρκο (1.150 στρ.) είναι μέρος του μεγάλου (2.500 στρ.) κτήματος που απέκτησε (μεταξύ των ετών 1848-1861) η βασιλική οικογένεια της νέο απελευθερωθείσας Ελλάδας προκειμένου να δημιουργήσει ένα πρότυπο Κέντρο Γεωργίας και Κτηνοτροφίας.
Στη θέση ενός παλαιού Πύργου, που υπήρχε στην μέση περίπου του κτήματος, άρχισε να κατασκευάζεται ένας νέος, γοτθικού ρυθμού
1854 εγκαινιάζεται το κτίριο "πύργος βασιλίσσης" γοτθικού .
1857 με την προσθήκη 7ου τεχνητού λοφίσκου η Αμαλία ονομάζει το κτήμα "Επτάλοφος".
1862 καταργείται δυναμικά η βασιλεία του Όθωνα και η αντιβασιλεία της Αμαλίας. Έντονο αντιοθωνικό-αντιβασιλικό μένος σταματούν κάθε έργο στο κτήμα της Επταλόφου.
Σήμερα μετά από πολλούς ιδιοκτήτες, το κτήμα του Πυργου Βασιλίσσης ανήκει σε απογόνους του Σερπιερη.
Το Πάρκο ανήκει στο υπουργείο εσωτερικών , το οποίο τελικά έχει και την ευθύνη της συντήρησής του.Εσωτερικά ο Πύργος Βασιλίσσης

Το Πάρκο Τρίτση  . (έξι φορές μεγαλύτερο από τον Εθνικό Κήπο) και αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης για όλους τους κατοίκους της Αττικής, ιδιαίτερα κατά τα Σαββατοκύριακα. Το πάρκο είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να έρθει κανείς πιο κοντά στη φύση και μάλιστα μέσα στην Αττική. Αυτό που θα κάνει εντύπωση στον επισκέπτη είναι η έντονη παρουσία του υγρού στοιχείο, που στις μέρες μας είναι αρκετά σπάνιο.
 Περιλαμβάνει τέσσερις λίμνες και ένα κανάλι που ανανεώνει το νερό. Οι λίμνες προσφέρουν μια όαση στα υδρόβια και παρυδάτια πουλιά. Το Πάρκο είναι το μοναδικό σημείο της πόλης όπου φωλιάζουν άγρια υδρόβια πτηνά
Στον Πάρκο επίσης δραστηριοποιείται η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία με διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα σε σχολεία της Αττικής (νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια) και σε καθημερινή βάση καταφθάνουν στο πάρκο πούλμαν με σχολεία από όλη την Αττική για την περιβαλλοντική εκπαίδευση των παιδιών. 
πηγή από το Διαδίκτυο.