ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

8ο Ετήσιος Χορός 2015

Στις 29 Νοεμβρίου 2015 , πραγματοποιήθηκε 
ο 8ος Ετήσιος χορός 2015 του Συλλόγου μας.

΄Ηταν μία εκδήλωση πολύ πετυχημένη, αφού η αίθουσα του Συλλόγου ήταν κατάμεστη. 
Η διάθεση των παρευρισκομένων πολύ καλή και γλέντησαν με την ψυχή τους.
Η πρόεδρος τους Συλλόγου κ. Κωβαίου Ευαγγελία, στην ομιλία της, αφού ευχαρίστησε όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση είπε μεταξύ άλλων:


"Θα μου επιτρέψετε όμως να εκμεταλλευτώ την παρουσία της Διοίκησης του Δήμου μας και να αναφερθώ πάλι ,στα σπουδαιότερα προβλήματα της περιοχής μας , όπως: Οδοποιία στην Ζωφριά και κυρίως ΙΙ & ΙΙΙ., Κατασκευή 8ου δημ. Σχολείου, Διάνοιξη νησίδων στην Μεταμόρφωση Σωτήρος, την βελτίωση της Συγκοινωνίας και δημιουργία τοπικής συγκοινωνίας- την απαγόρευση διέλευσης των απορριμματοφόρων από τον Δήμο μας γενικότερα και να διέρχονται  από την Αττική οδό, την βελτίωση της σηματοδότησης στην Προμηθέως και Μεγ. Αλεξάνδρου, προκειμένου να μην κινούνται άναρχα τα βαρέα οχήματα. Να τοποθετηθούν ειδικά φανάρια που θα καταγράφουν τις ταχύτητες αυτών, έτσι ώστε να σταματήσουν να τρέχουν σαν τρελοί μέσα σε κατοικημένη περιοχή, για να μην θρηνήσουμε και άλλα θύματα.. Να λειτουργήσουν τα φανάρια διαβάσεων , δεν μπορούμε να περάσουμε απέναντι. Δεν έχουμε φωτισμό στην Προμηθέως εδώ και 4 χρόνια. Δεν είναι δυνατόν ένας δρόμος με μεγάλη κυκλοφορία   αυτοκίνητων να μην είναι φωτιζόμενος.
Επίσης  , ζητάμε την δενδροφύτευση στα πεζοδρόμια και την ανάπλαση των πλατεών μας  και τέλος φυσικά   να φύγει ο καρκίνος που τον λένε χωματερή .
Θέλουμε να εκφράσουμε την χαρά μας για την λειτουργία του πρώτυπου Παιδικού Σταθμού, και να ευχαριστήσουμε την Δημ. Αρχή, το οποίο είναι  στολίδι στην περιοχή μας και πιστεύουμε ότι ο κ. Καμαρινόπουλος , υπεύθυνος των παιδικών Σταθμών θα το προσέχει ιδιαιτέρως 

΄Ότι αφορά το αναψυκτήριο στο Βορεινό. Από την ίδρυση του Συλλόγου μας, ασχολούμασταν και πιέζαμε τις εκάστοτε Δημοτικές αρχές , να λειτουργήσει ως  αναψυκτήριο, όπως άλλωστε γι΄αυτό τον λόγο είχε μελετηθεί  από τον Αρχιτέκτονα και κατασκευαστεί από τον Δήμο μας για να παύσει να είναι φάντασμα.  
Σήμερα βέβαια , δεν είναι φάντασμα, φιλοξενεί τις υπηρεσίες του ΚΕΠ, Ταμείο πληρωμής του νερού και την Δημοτική Αστυνομία, την οποία χαιρόμαστε για την παρουσία της ξανά στον Δήμο μας.
Θέλω όμως να εκφράσουμε την απογοήτευσή μας , ότι παρά τις διαβεβαιώσεις της  Δημ. Αρχής, ότι το "βορεινό" θα λειτουργήσει ως πολιτιστικός χώρος με κυλικείο, για τις ψυχαγωγικές ανάγκες των κατοίκων και των νέων της περιοχής μας , όπως όλοι οι Σύλλογοι της περιοχής το είχαμε ζητήσει με έγγραφα και η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας είχε πάρει απόφαση γι΄αυτό, παρατηρούμε ότι το κτήριο λειτουργεί για παροχές υπηρεσιών προς τους κατοίκους, που πράγματι, είναι πολύ σημαντικές, αλλά νομίζουμε ότι θα μπορούσαν να ήταν σε άλλους χώρους και το στολίδι της Ζωφριάς να ήταν χώρος αναψυχής ,όπως θυμόμαστε όλοι οι Ζωφριώτες και όχι μόνον, στο παρελθόν.
Ελπίζουμε να επανεξετάσετε την επιθυμία των Ζωφριωτών και να μπορούν να υπάρχουν και οι υπηρεσίες και ο χώρος αναψυχής   στην περιοχής μας. Ζητάμε από τους τοπικούς Συμβούλους να πιέσουν και αυτοί με την σειρά τους ,προς αυτή την κατεύθυνση  για το καλό της συνοικίας μας.
  Η Ζωφριά όπως γνωρίζετε έχει 10000 κατοίκους , αποκομμένη από τον κέντρο της πόλης μας και δικαιούται όλα τα παραπάνω και ακόμα περισσότερα.
΄Ότι αφορά τις Πολιτιστικές δραστηριότητες , νομίζω τις γνωρίζετε όλοι. Οι εκδηλώσεις μας πλέον είναι πάγιες και κάθε χρόνο κάτι νέο δημιουργούμε.
Μερικές εκδηλώσεις από αυτές έχουν γίνει σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό & Αθλητικό Οργανισμό η Πάρνηθα, με   πρόεδρο τον  κ. Μαυροειδή Γιώργο. Θέλω να τον ευχαριστήσουμε για την δημιουργική συνεργασία που έχουμε  και ιδιαίτερα για την δυνατότητα που μας έδωσε, να παραδίδονται ,δωρεάν μαθήματα Παραδοσιακών και Λαικών χορών στον Σύλλογό μας, με την εξαίρετη χοροδιδάσκαλο κ. Αργυρώ Σπήλιοπούλου. Αυτή την στιγμή έχουμε δύο παιδικά τμήματα και δύο για μεγάλους. Συνολικά  68 άτομα και αυξάνονται συνεχώς. Στόχος μας είναι  φέτος ,να κάνουμε παρουσίαση ,στο Πανηγύρι του Αγ. Κων/νου και Ελένης .
Θα σας αναφέρω επιγραμματικά τις Πολιτιστικές δραστηριότητες μας που διεξάγονται κάθε χρόνο.
Χριστουγεννιάτικη και Αποκριάτικη γιορτή, Ημέρα της γυναίκας, βραδιά αφιερωμένη στα παιδιά μας. Φθινοπωρινό γλέντι και γλέντι της Τσικνοπέμπτης, Ποδηλατικός γύρος και Αιμοδοσία μαζί με του Συλλόγους της Ζωφριάς , μία χρονιά πραγματοποιήσιμα και καρναβάλι με ποδήλατα, ενημερωτικές ημερίδες όπως ιατρικές – κοινωνικές κλπ. ,   τουρνουά τάβλι- έγιναν σεμινάρια για πρώτες βοήθειες- πραγματοποιούμε περί τις 7 εκδρομές κάθε χρόνο – πεζοπορίες  και τώρα όπως ανέφερα παραπάνω ,έχουμε κάθε Κυριακή δωρεάν μαθήματα παραδοσιακών και λαϊκών χορών για  μικρούς και μεγάλους . Επίσης φιλοξενούμε το Σ.Ο. Τριαντάφυλλο Σιαπέρα , με πρόεδρο τον Γιώργο Ζαχουλίτη και τον εθελοντή προπονητή τον Θοδωρή Αγραπίδη, όπου παραδίδονται   μαθήματα σκάκι.

"Δεν θέλω να σας κουράσω άλλο. Θέλουμε να γνωρίζετε αγαπητοί Ζωφριώτες , ότι θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε ανιδιοτελώς τον Σύλλογό μας, με πολύ αγάπη για την συνοικία μας και σας καλούμε όλους να γίνετε ενεργοί πολίτες για την οικογένειά σας και την κοινωνία μας , για να γίνουμε καλύτεροι."

"Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με την εκάστοτε Διοίκηση του Δήμου για την επίλυση των προβλημάτων της περιοχής μας, καθώς και με τις παρατάξεις και τους φορείς που δραστηριοποιούνται για το καλό του Δήμου μας.
Σκοπός μας είναι η ενότητα όλων των πολιτών και φορέων στην Ζωφριάς μας, για ένα καλύτερο αποτέλεσμα και όχι η διχόνοια και αυτό το έχουμε αποδείξει.
Να ευχαριστήσουμε τον Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους ,τους Δημ. Συμβούλους  για το ενδιαφέρον τους για τα προβλήματα της συνοικίας μας και ελπίζουμε σε περαιτέρω εποικοδομητική συνεργασία και γρήγορη επίλυση των προβλημάτων της περιοχής μας .
Ευχαριστούμε τους  Συλλόγους της συνοικίας μας   για την καλή συνεργασία που έχουμε.
 Θέλω να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά τους ανθρώπους που μας στηρίζουν αφιλοκερδώς  , για τις ανάγκες λειτουργίας του Συλλόγου μας, όπως,
την κ. Κουράση Χρυσούλα , Δικηγόρο, για νομικά θέματα εδώ και 9 χρόνια   τον κ. Σάββα Σάββα ο οποίος δεν μας χαλάει το χατήρι σε ότι του ζητήσουμε εφ΄όσον μπορεί,  την κ. Βαρβαρίγου Κλέλια για τα λογιστικά θέματα, τον κ. Μαυροειδή Γιάννη , το Κοσμηματοπωλείο Πολύτιμο για τις σημαντικές προσφορές που κάνει στον Σύλλογο  μας για τις εκδηλώσεις του, το Ανθοπωλείο ΕΦΗ στο Ιλιον για τον στολισμό και φυσικά όλα τα μαγαζιά που μας προσέφεραν δώρα για την Λαχειοφόρο αγορά.

Επίσης ,θέλω να ευχαριστήσω,   τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας, με τα οποία έχουμε μία άψογη συνεργασία, οι αποφάσεις   είναι όμοφωνες  και κυρίως ότι αποφασίζετε πραγματοποιείται. Θέλω να εκφράσω πραγματικά την αγάπη μου  και με συγκίνηση το λέω ,για αυτούς τους ανθρώπους, με τους οποίους γνωριστήκαμε εδώ στον Σύλλογο, και έχουμε μία συνεργασία ζηλευτή που διακρίνετε  για την κατανόηση και τον σεβασμό που έχουμε μεταξύ μας. Η παρουσία τους στα Δ. Συμβούλια είναι συνεχής . Τελευταία έχει γίνει μία μικρή αλλαγή στην σύσταση του Συμβουλίου μας. Ο Αντιπρόεδρος κ. Λυμπερόπουλος Κώστας παραιτήθηκε προσωρινώς , προκειμένου να ασχοληθεί με τον εγγονό του , γι΄αυτό θέλω να τον χειροκροτήσουμε , επειδή αυτό που κάνει είναι σπουδαιότερο και από τον Σύλλογό μας ,………..
Και στην συνέχεια να χειροκροτήσουμε ,τα άλλα μέλη του Δ.Σ. . Τους αναφέρω έναν έναν. Ο κ. Χρυσανθόπουλος Τάσος   Αντιπρόεδρος, ο κ. Πουλόπουλος Παναγιώτης, Γραμματέας, ο κ. Ζαχουλίτης Γιώργος Ταμίας , η Κασνέστη Λέλα , η Δρούκα Κων/να  και η Δέτση Μαρία το νέο μέλος.’ Όπως βλέπετε το Συμβούλιο μας έχει όλες τις ηλικίες, γι΄αυτό είναι πολύ σοφό.
Ευχαριστούμε  θερμά τα μέλη του Συλλόγου που μας βοήθησαν να πραγματοποιήσουμε αυτήν την εκδήλωση . Θέλω να ευχαριστήσω επίσης τον Παναγιώτη Δημακόπουλο, σιδερά, που πρόσφατα επί δύο μέρες εργαζόταν για να μας κατασκευάσει ένα παταράκι με σίδερα, προσφορά του κ. Σάββα, για τοποθέτηση πραγμάτων.

Τον  Σέφ της  εκδήλωσή μας κ. Ζαχουλίτη Γιώργο , μαζί με την ομάδα του ,δημιούργησαν το φαγητό για εσάς με πολύ αγάπη και κόπο.
Επομένως  τα παράπονά σας για το φαγητόν σ΄αυτόν.

Οι επόμενες δραστηριότητες του Συλλόγου μας θα είναι:
Στις 9 Δεκεμβρίου, ημέρα Τετάρτη στις 5 το απόγευμα θα παρουσιάσουμε έκθεση παραδοσιακών κεντημάτων . Σκοπός της εκδήλωσης είναι αφ΄ενός να δούμε και να γνωρίσουμε τα παραδοσιακά κεντήματα και αφ΄ετέρου θα υπάρξει δυνατότητα εκμάθησης του κεντήματος με την κ. Μαρια την δασκάλα, εφ΄όσον συγκεντρωθεί μία ομάδα που θα επιθυμεί να εκπαιδευτεί. Τα περαιτέρω θα τα συζητήσουμε στην έκθεση. Μπορείτε να ενημερώσετε τις φίλες σας για την έκθεση και όσες ενδιαφέρονται για εκμάθηση.

Στις 13 Δεκεμβρίου ημέρα Κυριακή, θα πραγματοποιήσουμε άλλη μία μονοήμερη εκδρομή. Θα επισκεφτούμε το μοναδικό σπήλαιο Κάψιας, τα Λαγκάδια για φαγητό και την Βυτίνα για καφέ. Τιμή 15 ευρώ ανά άτομο και 8 ευρώ για τα παιδιά. Μπορείτε να δηλώσετε και σήμερα συμμετοχή.

Στις 20 Δεκεμβρίου το Ν.Π.Δ.Δ. η Πάρνηθα του Δήμου μας , σε συνεργασία με τον Σύλλογό μας , θα πραγματοποιήσουμε για πρώτη φορά την Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά μας , το  πρωί , ώρα 11.00 ,  στο θεατράκι βορεινό και σας προσκαλούμε. Εάν βρέχει, η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα του Συλλόγου μας.
θα περιλαμβάνει: κάλαντα με τα παιδιά του χορευτικού μας, ρυθμική ακροβατική με το σωματείο Αριστονίκη, ανιματέρ , μάγο, μπαλόνια, γλυκά με πολύ εορταστικό κλίμα και πολύ διασκέδαση.
Αισθ’ανομαι την ανάγκη να πω, ότι παρ΄όλο που πάντα ο Πολιτιστικός & Αθλητικός Οργανισμός η Πάρνηθα, μας βοηθάει στις εκδηλώσεις μας, για πρώτη φορά στην εκδήλωσή του, ζήτησε να συνεργαστούμε με την ίδια βαρύτητα , για μία καλύτερη εκδήλωση για την περιοχή μας , το οποίο προσωπικά το εκτιμώ ιδιαιτέρως γιατί η κίνηση αυτή δείχνει την εκτίμηση προς τους Συλλόγους τους τοπικούς από την Δημοτική Αρχή. Γι΄αυτό ευχαριστούμε τον Δήμαρχο  και τον Πρόεδρο κ. Μαυροειδή Γιώργο και τα στελέχη του........"































Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους , ο Αντιδήμαρχος  κ. Καμπόλης Δημήτρης, ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου κ. Μαυροειδάκος Γιάννης, ο Αναπληρωτής Δημάρχου Πολεοδομίας και πρόεδρος δευτεροβάθμιας επιτροπής παιδείας κ. Χατζητρακόσιας Νίκος, ο κ. Καμαρινόπουλος Παναγιώτης , πρόεδρος Παιδικών Σταθμών, ο κ. Μαυροειδής Γιώργος πρόεδρος του Πολιτιστικού & Αθλητικού Οργανισμού "η Πάρνηθα¨" , ο επικεφαλής της Παράταξης Ενότητα Πολιτών κ. Σάββας Σάββας , η πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων κ. Βαρβαρίγου Κλέλια και η εκπρόσωπος του Καπή Ζεφυριου κ. Λάπα Καίτη.

Ευχαριστούμε θερμά το μουσικό συγκρότημα του Δημήτρη Δαμάσκου , την Ιωσηφίνα και τον Λεωνίδα Μακρή , που μας διασκέδασαν με τον καλύτερο τρόπο.

Ευχαριστούμε θερμά την εξαίρετη χοροδιδάσκαλο κ. Αργυρώ Σπηλιοπούλου και τα χορευτικά συγκροτήματα του Συλλόγου μας , για την παρουσία τους στην εκδήλωσή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: