ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

πηγή Φυλαρχος


Ανάσα ξεγνοιασιάς μέσα στο κατακαλόκαιρο από τον Σύλλογο της Ζωφριάς…

… με Παραδοσιακούς Χορούς και εξαίσια συναυλία με τον Χρήστο Λούφη







Μια εξαιρετική καλοκαιρινή μουσική βραδιά, με άρωμα από τη Θεσσαλία, το βορειοανατολικό Αιγαίο, τη Μακεδονία και την Κωνσταντινούπολη πρόσφερε στους κατοίκους της Ζωφριάς και γενικότερα του Δήμου Φυλής, το Σάββατο 29 Ιουνίου, ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Ζωφριάς. 

Η Πρόεδρος του συλλόγου Ευαγγελία Κωβαίου καλωσόρισε τον κόσμο που είχε κατακλύσει στην κυριολεξία το γραφικό θεατράκι στο Βορεινό και ζήτησε την ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή του κόσμου στο σύλλογο και τις δραστηριότητές του. 
«Ο Σύλλογός μας παράγει πολιτισμό σε όλα τα επίπεδα μέσα από πολιτιστικές, επιμορφωτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες ενώ επιδεικνύει αμείωτο ενδιαφέρον και για την επίλυση των προβλημάτων της συνοικίας μας. Μεταφέρουμε τα προβλήματα στο Δήμο και ζητάμε περισσότερες παιδικές χαρές, καλύτερη ποιότητα ζωής και βελτίωση της συνοικίας μας. Ελάτε μαζί μας να δυναμώσει η φωνή της γειτονιά μας» είπε η κ. Κωβαίου ανοίγοντας την εκδήλωση.
Η Ευαγγελία Κωβαίου ευχαρίστησε την χοροδιδάσκαλο του συλλόγου Αργυρώ Σπηλιοπούλου, τα μέλη όλων των χορευτικών τμημάτων- που παρά την πρόσφατη ίδρυσή τους- αριθμούν περισσότερα από 80 άτομα όλων των ηλικιών, το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη που εργάστηκαν για τη διοργάνωση και τη στήριξη της εκδήλωσης που έγινε με ιδίους πόρους του συλλόγου. 
Η εκδήλωση ξεκίνησε με το χορευτικό των ενηλίκων και χορούς από τη Θεσσαλία, ακολούθησαν τα παιδιά του μεγάλου χορευτικού με χορούς από το βορειοανατολικό Αιγαίο ενώ ευχάριστα ξάφνιασαν το κοινό τα παιδιά του μικρού χορευτικού με χορούς από τη Μακεδονία. Ακολούθησε το χορευτικό των ενηλίκων με χορούς από την Κωνσταντινούπολη που χόρεψε “Aραμπάς περνά”, “Σάλα-σάλα” κ.α. και το πρώτο μέρος της εκδήλωσης έκλεισε με τα παιδιά του μεγάλου χορευτικού που χόρεψαν χασάπικο για να τη συνδέσουν, με τη συναυλία του Χρήστου Λούφη που ακολούθησε. 
Η εντυπωσιακή δουλειά που έγινε στα χορευτικά τμήματα και μάλιστα σε σύντομο χρόνο καταχειροκροτήθηκε από το κοινό που δεν σταμάτησε στιγμή να δίνει συγχαρητήρια στο Σύλλογο της Ζωφριάς, για αυτή τη δραστηριότητα. 
Η Ευαγγελία Κωβαίου και τα παιδιά του χορευτικού προσέφεραν ανθοδέσμη στη χοροδιδάσκαλο Αργυρώ Σπηλιοπούλου και αμέσως μετά ξεκίνησε ένα ευέλικτο μουσικό ταξίδι ανάμεσα στο παραδοσιακό και το έντεχνο τραγούδι από το Χρήστο Λούφη ο οποίος ξέρει με μοναδικό τρόπο να γλιστράει με την κιθάρα του στις νότες και να οδηγεί με τη φωνή του τους θεατές, στο απόγειο της απόλαυσης. 
Η επόμενη δραστηριότητα του συλλόγου περιλαμβάνει εξόρμηση στην Ύδρα στις 6 Ιουλίου ενώ με την 4η μουσική βραδιά ο σύλλογος Ζωφριάς κλείνει ένα επιτυχημένο κύκλο πλούσιων εκδηλώσεων που έδωσαν ζωή στο θεατράκι της συνοικίας και ανάσα ξεγνοιασιάς στους Ζωφριώτες. 

Η υπερδραστήρια Ευαγγελία Κωβαίου φέτος ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και ίσως ο σύλλογος της Ζωφριάς να είναι αυτός που ανάμεσα στους συλλόγους του Δήμου Φυλής μετρά τις περισσότερες εκδηλώσεις. Παιχνιδούπολη προσφάτως με τρεις ώρες παιγνίδι για τα παιδιά, τρεις εκδρομές, μουσικές βραδιές ,αιμοδοσία, δενδροφυτεύσεις, ποδηλατοδρομία, εκδήλωση για την τσικνοπέμπτη, συμμετοχή στις καρναβαλικές εκδηλώσεις και αμέσως μετά αποκριάτικη εκδήλωση, συμμετοχή στις εκδηλώσεις εορτασμού των πολιούχων της πόλης, εκδήλωση για την ημέρα της γυναίκας, πλήθος δραστηριοτήτων σε συνεργασία με το Σκακιστικό όμιλο ΣΙΑΠΕΡΑΣ, σεμινάριο για την παροχή πρώτων βοηθειών κ.α. δείχνουν ξεκάθαρα ότι η Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ αφιερώνουν πολύ χρόνο στο Σύλλογο και καταθέτουν καθημερινά αφιλοκερδώς την ψυχή τους. 

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από την όμορφη καλοκαιρινή βραδιά 








































































Δεν υπάρχουν σχόλια: