ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ κ. ΣΧΙΖΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟ  ΣΤΙΣ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020 


 

Στην συνάντηση που έγινε με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας κ. Σχίζα, στα γραφεία του Συλλόγου μας, συζητήθηκαν πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η συνοικία μας, όπως η διέλευση των βαρέων οχημάτων από την Λ. Μεγ. Αλεξάνδρου και την οδό Προμηθέως, που εκτός της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος με τα καυσαέρια και κατ΄επέκταση της Υγείας μας , ζούμε σε καθημερινό κίνδυνο την ζωή των κατοίκων λόγω  των μεγάλων ταχυτήτων που αναπτύσσουν .

Συζητήθηκε επίσης , να γίνουν, αντιπλημμυρικά έργα, η ανακατασκευή των πεζοδρομίων της Λ. Αλεξάνδρου, η συντήρηση της πλατείας στο Βορεινό καθώς και η διάνοιξη   της οδού Ηρακλέους, η διάνοιξη των νησίδων στον Ι.Ν. Μεταμόρφωσης Σωτήρος, δενδροφυτεύσεις, υπόγειους κάδους απορριμμάτων , η κατασκευή δεύτερου Νηπιαγωγείου  κ.α.

Το αποτέλεσμα της συζήτησης ήταν ελπιδοφόρο για την επίλυση των προβλημάτων της συνοικίας μας.

Στην συνέχεια ο Αντιδήμαρχος κ. Σχίζας , μας ενημέρωσε για τα έργα που πρόκειται να γίνουν στην Ζωφριά, όπως η κατασκευή του 8ου Δημ. Σχολείου, η διάνοιξη της οδού Ηρακλέους, η διαμόρφωση μίας νέας πλατείας  επι της οδού Ηρακλέους,  οι ασφαλτοστρώσεις των οδών που ήδη είναι σε εξέλιξη , καθώς και ‘άλλα έργα μεγαλύτερα που θα πραγματοποιηθούν στο μέλλον , όπου και θα ανακοινωθούν από τον Δήμο μας,

και κυριότερο όλων, το έργο που θα ωφελήσει όλους μας, η κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου που θα χρηματοδοτηθεί από τον Δήμο μας. Ο Αγωγός αρχικά θα διασχίσει  την οδό Ηρακλέους, όπου θα παρέχει φυσικό αέριο στα Δημοτικά κτήρια και στην συνέχεια ανάλογα με το ενδιαφέρον των κατοίκων θα περάσει και στα σπίτια μας.

Η παροχή θα είναι δωρεάν ενώ στα νοικοκυριά με  χαμηλά εισοδήματα θα είναι δωρεάν και η εγκατάσταση.

Ο Αντιδήμαρχος επεσήμανε ότι είναι απαραίτητο οι κάτοικοι να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την παροχή φυσικού αερίου στα νοικοκυριά τους , δηλώνοντάς  αυτό στον Δήμο μας στο τηλ. 2102474067.

Ευχαριστούμε τον Αντιδήμαρχο κ. Σχίζα που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Συλλόγου μας και για την εποικοδομητική συζήτηση που είχαμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: